Ο Νίκος Γκάλης έγινε επισήμως επίτιμος διδάκτωρ του ΑΠΘ, με τον ίδιο τονίζει ότι αυτή η εξέλιξή αποτελεί μία πολύ μεγάλη τιμή για τον ίδιο. Από εκεί κι έπειτα έκανε κι ένα μικρό αστείο με τον νέο του τίτλο και ανέφερε ότι πλέον θα λέει στους φίλους του να τον φωνάζουν “Dr Nik“, ενώ στο κλείσιμο των λεγομένων του υπογράμμισε ότι αυτό που είναι το σημαντικότερο από όλα είναι η μόρφωση και το ήθος και γι’ αυτό προέτρεψε τους νέους να ακολουθήσουν αυτήν την κατεύθυνση.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Πιστεύω μου πάνε τα ρούχα, είναι και ωραίο το χρώμα (χρυσό και μαύρο). Είπα τους φίλους μου να με φωνάζουν πλέον Dr. Νικ!

Αυτή η τιμή είναι πολύ ιδιαίτερη για μένα και σας ευχαριστώ πολύ. Δεν πήγα σε ελληνικό σχολείο όμως με τιμάει το Αριστοτέλειο.

Όταν με ρωτούν για το πως έχω βάλει κάποια καλάθια και πως στέκεσαι στον αέρα. Τους απαντώ ότι αυτό απαιτεί πολλές θυσίες και σκληρή δουλειά για να γίνεις επαγγελματίας αθλητής. Αυτό που θα μείνει είναι τα γράμματα, η μόρφωση και το ήθος. Γι’ αυτό να μορφώνεστε παιδιά. Σας ευχαριστώ ξανά πολύ».