Σε δύο καίριες παρεμβάσεις σε ο,τι αφορά στον κανονισμό των ατζέντηδων προχωράει η ΕΟΚ σε μια προσπάθεια να συμμαζέψει το τοπίο. Ασφαλώς και πρόκειται για ένα θέμα ιδιαίτερα ευαίσθητο και πολυσυζητημένο το οποίο πολλές φορές ξέφυγε από κάθε λογική. Η Ομοσπονδία, ως θεματοφύλακας του ελληνικού μπάσκετ μα κυρίως με αίσθημα ευθύνης απέναντι στα παιδιά που αποτελούν το μέλλον- άρα θα πρέπει να διαμορφώσουν σωστή νοοτροπία – προχώρησε σε κινήσεις ώστε να προστατέψει το νέο αίμα του μπάσκετ.

Και παράλληλα να περασει αυστηρό μήνυμα ότι το μπάσκετ δεν είναι ξέφραγο αμπέλι και δε μπορεί να παίζει κανείς στις πλάτες νέων παικτών ούτε και να εκμεταλλεύεται τα όνειρα τους. Απ’ εδώ και στο εξης, απαγορεύεται να έχει ένας ατζέντης πάνω από δύο ανήλικους αθλητές. Μάλιστα για τους παραβάτες προβλέπονται αυστηρές ποινές που πιάνουν από αφαίρεση άδειας άσκησης επαγγέλματος μέχρι και ακύρωση μεταγραφής.

Αυτά θα ισχύουν ακόμα κι αν διαπιστωθεί άτυπη σχέση με γονέα ή συγκεκαλυμμένη συνεργασία που καταπατά τους όρους και τις προϋποθέσεις που έχουν ξεκαθαρίσει. Επίσης απ’ εδώ και στο εξής θα απαγορεύεται σε ατζέντηδες να παρακολουθούν αγώνες ανηλίκων σε πρωταθλήματα της ΕΟΚ. Για τις παραπάνω αποφάσεις η Ομοσπονδία έχει ενημερώσει το Σύνδεσμο των ατζέντηδων. Ασφαλώς πρόκειται για μια σπουδαία κίνηση ώστε να μπει τάξη σε ένα σοβαρό ζήτημα.