Σαν σήμερα πριν από οκτώ χρόνια έγινε γνωστή η είδηση του τραγικού θανάτου 18χρονου αθλητή κατά τη διάρκεια του αγώνα της ΕΣΚΑΝΑ.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης ΟΚ Ελευσίνας -Πήγασος Κορυδαλλού, ένας 18χρονος αθλητής κατέρρευσε στο γήπεδο. Ο γιατρός του αγώνα αλλά και ο προπονητής του Πήγασου έσπευσαν αμέσως να το συνεφέρουν. Το ασθενόφορο έφθασε με κάποια καθυστέρηση. Ο αθλητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο οπού εκεί δυστυχώς χάθηκε η μάχη με τη ζωή.

Η είδηση φυσικά έγινε γνωστή σε όλη την Ελλάδα. Μια είδηση που σαφώς ταρακούνησε το κόσμο του μπάσκετ και άλλαξε τα δεδομένα αναφορικά με τέτοιου είδους ζητήματα.

Πλεόν, σε κάθε αναμέτρηση ανεξαρτήτου κατηγορίας υπάρχει ένας ιατρός. Πλέον, όλοι οι αθλητές όλων των ομάδων υποβάλλονται σε triplex και καρδιολογικές εξετάσεις πριν από την έναρξη κάθε αγωνιστικής περιόδου. Πλέον, κάθε αθλητής μαζί με το αγωνιστικό του δελτίο, προσκομίζει και το ιατρικό του δελτίο.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως η ιατρική παρουσία είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη. Όλα αυτά τα «αχρείαστα» είναι «υπερχρήσιμα» (αν υπάρχει αυτός ο όρος) προκειμένου να μην ξαναγίνουμε μάρτυρες τέτοιων γεγονότων. Φυσικά όχι μόνο στο μπάσκετ αλλά και στα υπόλοιπα αθλήματα.