Λίγη ώρα μετά την γνωστοποίηση της μείωσης της ποινής του Μήτογλου από το CAS, ένας εκ των νομικών εκπροσώπων του Έλληνας αθλητή ο Αλέξης Κούγιας τόνισε ότι η μήνυση του παίκτη προς την γιατρό που του έδωσε εν αγνοία του την απαγορευμένη ουσία άλλαξε τα δεδομένα στην υπόθεση. Τέλος ο έμπειρος δικηγόρος τόνισε ότι περιμένει να δει και να καμαρώσει τον 27χρονο άσο στην Εθνική Ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Τη Δευτέρα 3 Ιουνίου, ο κος Μήτογλου κατέθεσε μήνυση για την διάπραξη εις βάρος του, από τη γνωστή γιατρό που τον ενέπλεξε σ’ αυτήν την αθλητική τραγωδία, του κακουργήματος της εκθέσεως σε κίνδυνο για την ίδια του τη ζωή, από τα χορηγηθέντα σκευάσματα. Με αυτή τη διαδικαστική πράξη, απέδειξε ότι αφενός μεν δεν γνώριζε ότι τα συγκεκριμένα σκευάσματα ήταν απαγορευμένα, αφετέρου δε ότι θέλει να τιμωρηθεί η συγκεκριμένη και δεν τη συγκαλύπτει.

Αυτό εξετιμήθη από το CAS και σε συνδυασμό με την εξαιρετική εργασία των συναδέλφων μου και ειδικά του Σοφοκλή Πιλάβιου, με τον οποίο είχαμε μια άριστη συνεργασία, ήλθε αυτή η απόφαση – λύτρωση γι’ αυτόν τον μεγάλο αθλητή.

Τον περιμένω να τον καμαρώνω στην Εθνική Ομάδα».