Έπειτα από την άκρως πετυχημένη του παρθενική παρουσία στο μπασκετικό γίγνεσθαι της χώρας κατά την περασμένη αγωνιστική περίοδο, το Rising Stars U18 υπό την αιγίδα της ΕΟΚ επιστρέφει ανανεωμένο! 

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, στο τουρνουά αυτό αναμένεται να δώσουν το “παρών” 12 ομάδες, οι 7 εκ των οποίων θα έχουν σταθερή θέση και θα κριθούν με βάση τα πεπραγμένα τους στα 5 περασμένα τουρνουά Εφήβων.

Ταυτόχρονα, στο θεσμό από τη νέα σεζόν αναμένεται να λαμβάνει μέρος τόσο η Εθνική ομάδα Εφήβων της Κύπρου όσο και μια ευρωπαϊκή ομάδα, η οποία και θα αλλάζει κάθε βδομάδα!

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως ο αριθμός των αγώνων ανέρχεται πια στους 66.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“To τουρνουά Rising Stars που έδωσε χρόνο και χώρο στην επόμενη γενιά του ελληνικού μπάσκετ, επιστρέφει ανανεωμένο για τη σεζόν 2022-23.

Το τουρνουά πραγματοποιήθηκε πέρυσι με οχτώ ομάδες, ενώ φέτος θα πάρουν συνολικά μέρος δώδεκα, με τον αριθμό των αγώνων να ανεβαίνει στους 66 στην κανονική διάρκεια και την αυλαία να πέφτει με τον ήδη επιτυχημένο θεσμό του Final 8. Η κάθε ομάδα θα δώσει έντεκα αγώνες, με τη διοργάνωση να μοιράζεται σε πέντε ξεχωριστά μικρά “τουρνουά”.

Στο τουρνουά θα πάρουν μέρος επτά σύλλογο από την Ελλάδα με βασικό κριτήριο το ranking των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Εφήβων της τελευταίας πενταετίας. Συμμετοχή θα έχουν επίσης τρεις μικτές ομάδες επίλεκτων αθλητών, μία από την Αττική, μία από τη Θεσσαλονίκη και μία από την υπόλοιπη Ελλάδα. Τη δωδεκάδα των ομάδων θα συμπληρώσουν η Εθνική Ομάδα U18 της Κύπρου και μία ομάδα U18 από την Ευρώπη, η οποία θα είναι διαφορετική σε κάθε αγωνιστική”.