Πριν από λίγες ώρες ο 29χρονος μπασκετμπολίστας Αλέξανδρος Βαρυτιμιάδης άφησε την τελευταία του πνοή, όντας νικημένος από την χρόνια μάχη με τον καρκίνο. Αναμφίβολα η εν λόγω είδηση σκόρπισε την θλίψη στην ελληνική μπασκετική κοινότητα, καθότι άπαντες είχαν τα καλύτερα να πουν για τον χαρακτήρα του και το ήθος του. Έτσι ένας πολύ δικός του άνθρωπος, που προτιμά να διατηρήσει την ανωνυμία του, έστειλε στο basketblog.gr ορισμένα μηνύματα ζωής που του μετέφερε ο Αλέξανδρος Βαρυτιμιάδης πριν και κατά την διάρκεια της “μάχης” του με την επάρατη νόσο. Πάντως, αν ρίξει κάποιος μία προσεκτική ματιά στα λεγόμενα του εκλιπόντος τότε θα διαπιστώσει την αισιόδοξη ματιά που αντιμετώπιζε τα πράγματα, αλλά και το γεγονός ότι πάλεψε με τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες μέχρι τέλους.

Aναλυτικά:

Σήμερα έχασα έναν αγαπημένο φίλο. Πόνεσα, έκλαψα και όλα αυτά τα πικρά συναισθήματα που μπορεί να νιώσει κανείς όταν χάνει έναν δικό του και αγαπημένο άνθρωπο . Αλλά δεν γράφω γι’αυτό και ούτε θέλω να κάνετε φάτσες λυπημένες ή συλλυπητήρια κτλ . Θα ήθελα απλά να διαβάσετε τις σκέψεις που θα γράψω και απλά λίγο να πάρετε μια ανάσα και να τις σκεφτείτε. Ο κολλητός είχε καρκίνο, αλλά η συμπεριφορά του πριν και μετά ήταν πάντα η ίδια. Δεν ξέρω εάν μπορέσω να μεταφέρω τι μου δίδαξε εκείνος ο ίδιος αλλά θα προσπαθήσω. Κάθε μέρα που μιλούσαμε μου έλεγε : Φίλε υπάρχουν και χειρότερα από αυτό που έχω εγώ , μια χαρά είμαι εγώ. Κάθε μέρα έχω φαγητό στο σπίτι μου και μια στέγη.

Φίλε μην γκρινιάζεις στην ζωή σου. ‘Ολα για κάποιο σκοπό γίνονται. Να είσαι θετικός και όλα καλά θα πάνε. Οι δυσκολίες είναι για να μας κάνουν δυνατούς. Φίλε βρες χρόνο να κάνεις πράγματα που σου αρέσουν και βρες χρόνο για τον εαυτό σου. Εάν θες να πάρεις αμάξι πάρε αμάξι. Ένα θες να πας εξωτερικό πήγαινε. Αν θες να είσαι κοντά στους δικούς σου, τότε να είσαι. Αν κάτι δεν σου αρέσει άλλαξε το. Φίλε δεν έχω πειράξει κανέναν και κανείς δεν με έχει πειράξει. Καλά να είναι όλοι άνθρωποι και εγώ όποιος θέλει βοήθεια εδώ είμαι. Φίλε να πιστεύεις κάπου στην ζωή σου. Είτε λέγεται θεός, είτε οικογένεια, είτε τα παιδιά σου, είτε στον εαυτό σου.

Πάντα να έχεις πίστη κάπου. Αυτό σε κανένα δυνατό. Μόνος σου δεν μπορείς σε αυτή την ζωή. Φίλε μην αφήνεις τίποτα για αύριο, που μπορείς να κάνεις σήμερα.

Και όταν το κάνεις, να δίνεις όλο σου τον εαυτό. Ότι και να είναι αυτό. Φίλε τα λεφτά έρχονται και φεύγουν. Υγεία πάνω απ’όλα. Φίλε ατύχησες και σήμερα. Ακόμα ζωντανός είμαι και να πεθάνω πάλι ζωντανός θα είμαι για να σας προσέχω. Φίλε μην στεναχωριέσαι για μένα. Εσύ να είσαι καλά και δυνατός. Εγώ μια χαρά θα είμαι. Φίλε μην κρίνεις κανέναν. Όλοι κάνουμε λάθη στην ζωή. Προσπάθησε να τους βοηθάς να καταλάβουν το σωστό.

Φίλε όταν φύγω από αυτή την ζωή, θέλω να με θυμούνται ότι ήμουν καλός άνθρωπος, θετικός και πάντα λεβέντης. Αλ Βαρ ο Μεγαλοπρεπής. Σαγαπάω φίλε μου, είμαι σίγουρος ότι είσαι κάπου καλύτερα.