Ο Κένταυρος έχει κατορθώσει εδώ και μερικές ώρες να πετύχει την πλέον σημαντική στιγμή στην ιστορική παρουσία του στα παρκέ της Στερεάς Ελλάδας, με την ομάδα της Λιβαδειάς να πανηγυρίζει την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος στην πολύ ανταγωνιστική Α’ ΕΣΚΑΣΕ για άλλη μια χρονιά εξασφαλίζοντας παράλληλα ένα πολύτιμο και πανάξιο εισιτήριο για τις Εθνικές κατηγορίες αρχής γενομένης της επόμενης αγωνιστικής περιόδου!

Αν και φέτος είχε χτιστεί μια σπουδαία ομάδα και παρέα στη Λιβαδειά, η οποία εκτός των άλλων κατάφερε λυγίζοντας και πάλι τον Κάδμο πριν από μερικούς μήνες να πανηγυρίσει και το Κύπελλο της ένωσης, με ονόματα όπως αυτά των Νίκου Πέττα και Νίκου Ματζιώρη να ξεχωρίζουν απότομα, ο Τάσος Δημητριάδης, ένας από τους πλέον έμπειρους, ώριμους και ικανούς γητευτές των παρκέ των εθνικών κατηγοριών για δύο γεμάτες δεκαετίες, ήταν ενδεχομένως η ραχοκοκαλιά της ομάδας του κόουτς Μάρκου.

Το γέννημα θρέμμα της πόλης βίωσε μια τρομερή και γεμάτη σεζόν κατά την οποία άγγιξε το φράγμα των 400 πόντων (μέτρησε 394 πόντους για την ακρίβεια σύμφωνα με το stereabasket.gr) όντας ο 10ος τη τάξει σκόρερ της κανονικής διάρκειας. Αν προσθέσει κανείς και τους.. (15 πόντοι, ένα τρίποντο στον 1ο τελικό).. τότε γίνεται ακόμα πιο αντιληπτή η συνεισφορά του στο σύνολο της Λιβαδειάς κατά τη φετινή σεζόν στο δρόμο για μια αξιομνημόνευτη άνοδο στα σαλόνια των εθνικών κατηγοριών και της Γ Εθνικής, όπου θα είναι και ο μοναδικός εκπρόσωπος της ΕΣΚΑΣΕ μετά και τον υποβιβασμό του ΓΑΣ Άμφισσας στην πρώτη τη τάξει κατηγορία της ένωσης εδώ και κάποιους μήνες.

Αυτή η άνοδος όμως, εκτός των ομαδικών επαίνων και συναισθημάτων που μπορεί να δημιουργήσει, εκτινάσσει ακόμα περισσότερο την υστεροφημία του Δημητριάδη, με 41χρονο “ψηλό” να βιώνει την 5η συνολικά άνοδο στην πλούσια καριέρα του με τα χρώματα του Κενταύρου!

Για την ακρίβεια, κατά των τριετία 2016-2019, ο έμπειρος φόργουορντ έβγαζε το ψωμί του στο ανώτερο μη επαγγελματικό επίπεδο του ελληνικού μπασκετικού γίγνεσθαι, την τότε Α2 Ανδρών (νυν Elite League) όντας ένας από τους καλύτερους της θέσης του. Μάλιστα, βιώνοντας τρεις στη σειρά γεμάτες σεζόν με 81 ματς (74 νίκες – 7 ήττες οι ομάδες του σε αυτό το διάστημα) φορώντας τα χρώματα των κατά σειρά Πανιωνίου (2016-2017), Περιστερίου (2017-2018) και Ιωνικού (2018-2019) κατάφερε να ωθήσει τις ομάδες του στη Basket League!

 

Αναλυτικά η παρουσία του αυτήν την τριετία στην Α2 Ανδρών:

  1. 2016-2017: 7 πόντοι – 3 ριμπάουντ σε 15 λεπτά (Πανιώνιος)
  2. 2017-2018: 8 πόντοι – 4.5 ριμπάουντ σε 18 λεπτά (Περιστέρι)
  3. 2018-2019: 4 πόντοι – 4 ριμπάουντ σε 11 λεπτά (Ιωνικός)

 

Η τέταρτη και τελευταία μέχρι πρότινος φορά που κατάφερε να οδηγήσει ομάδα του στην ανώτερη ιεραρχικά κατηγορία δεν ήταν άλλη από την περσινή σεζόν (2021-2022), όταν με 391 πόντους συνολικά και 17 κατά μέσο όρο σε ηλικία 40 ετών έθεσε τις βάσεις για την ιστορική πρώτη παρουσία του Ερμή Σχηματαρίου στην Elite League, στην οποία φέτος όχι μόνο πέτυχε την σωτηρία του αλλά εισήλθε και στα Playoffs.

 

Πηγή φωτογραφίας: Άγγελος Αγαπητός