Τεράστια νίκη και προβάδισμα ανόδου για το Ηράκλειο! Το Ηράκλειο ΟΑΑ κατάφερε να αλώσει το Ρέθυμνο και την έδρα της ομώνυμης ομάδας με 58-52 το βράδυ του Σαββάτου (6/5) ακόμα και αν βρέθηκε πίσω με διψήφιες αποστάσεις στο δεύτερο μέρος με αποτέλεσμα να κάνει το 1-0 στην τελική σειρά της Α’ ΕΚΑΣΚ!

Με ένα μεγάλο τρίποντο με τη βοήθεια του ταμπλό από τον Μαχαιριανάκη το Ηράκλειο πήρε αέρα μετά από μια μεγάλη ανατροπή στο Ρέθυμνο, ενώ στη συνέχεια ο Μαρτίνα από ασίστ του Μαχαιριανάκη έπειτα από ένα δυναμικό drive n kick πήρε τη σκυτάλη και… σκότωσε τους γηπεδούχους!

Το Ρέθυμνο όμως, βρήκε επίσης με τη σειρά του ένα μεγάλο τρίποντο 33” πριν το φινάλε βάζονας… φωτιά στο ντέρμπι του πρώτου τελικού, με τους οικοδεσπότες ωστόσο να επιλέγουν να κάνουν αμέσως φάουλ στον Κατσούρι, ο οποίος έκανε άμεσα το 52-57. Μάλιστα, ο ίδιος παίκτης μετά από την χαμένη επίθεση του Ηρακλείου πήγε ξανά στη γραμμή της φιλανθρωπίας και με 1/2 έκανε το 52-58 υπογράφοντας ένα μεγάλο διπλό για την ομάδα του.

Πλέον, η φετινή σειρά των τελικών της Α’ ΕΚΑΣΚ, η οποία όπως και πέρυσι με τη νίκη του Ρεθύμνου στην έδρα της Αναγέννησης Αρκαλοχωρίου εκκίνησε πάλι με διπλό στο Game 1, μεταφέρεται στο Λίντο και το Ηράκλειο, όπου θα κριθεί φυσικά το μέλλον της, με το Ρέθυμνο να γνωρίζει πολύ καλά πως δεν έχει άλλες ευκαιρίες…

 

Μπορείτε να δείτε τον αγώνα στο βίντεο που ακολουθεί:

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Τελικών:

Σάββατο 6/5 Ρέθυμνο BC – Ηράκλειο ΟΑΑ 52-58 (0-1)
Τέταρτη 10/5 Ηράκλειο ΟΑΑ – Ρέθυμνο BC
Σάββατο 13/5 Ρέθυμνο BC – Ηράκλειο ΟΑΑ (εφόσον χρειαστεί)