Ένας από τους καλύτερους Έλληνες forward/center, που πέρασαν από τα παρκέ της χώρας και τίμησαν με το παραπάνω τη φανέλα της Εθνικής ομάδας είναι δεδομένα ο Κώστας Τσαρτσαρής.

Έτσι ορθώς έχει αναλάβει το ρόλο του δασκάλου στο πρόγραμμα της ΕΟΚ, “Big Greeks”, το οποίο θεσπίστηκε επί προεδρίας Βαγγέλη Λιόλιου, μιας και υπάρχει έλλειψη στις συγκεκριμένες θέσεις στο ελληνικό μπάσκετ και γίνεται πια μεγάλη προσπάθεια, για να βρεθούν ταλέντα, τα οποία θα αξιοποιηθούν, με σκοπό να βελτιώνονται διαρκώς, έχοντας την ευκαιρία να φτάσουν σε υψηλό επίπεδο.

Ο «Τσάρι» έχει να διδάξει πολλά σε αυτά τα νεαρά ταλαντούχα παιδιά. Τα λόγια άλλωστε είναι περιττά, αφού μιλάμε για έναν εξαιρετικό παίκτη και συνάμα χαρακτήρα, που διέπρεψε με Περιστέρι, Παναθηναϊκό και Εθνική ομάδα, μετρώντας πολλές διακρίσεις.

Ο Τσαρτσαρής γενικότερα ταξιδέυει στην Ελλάδα, παρακολουθεί πρωταθλήματα και ομάδες και εξετάζει τέτοιους είδους παίκτες, που έχουν το ταλέντο και τη δυνατότητα να εξελιχθούν, μέσω του νεοσύστατου προγράμματος «Big Greeks».

Για τα παιδιά αυτά είναι μεγάλο ατού και τύχη το γεγονός ότι μαθαίνουν τη θέση «4» και «5» από τον Τσαρτσαρή, αλλά παράλληλα μεταλαμπαδεύει γενικότερα τις εμπειρίες του και είναι από τα καλύτερα παιδιά στον χώρο, οπότε και αυτό είναι σημαντικό για τους εξελισσόμενους αθλητές.

Πέραν της ικανότητας, αν δεν είσαι καλός χαρακτήρας, δύσκολα θα σταθείς σε υψηλό επίπεδο. Η ιστορία άλλωστε αυτό δείχνει (τουλάχιστον στην πλειονότητα).