Ο Γιώργος Βλασσόπουλος με δηλώσεις του έπειτα τον αποκλεισμό της Εθνικής Εφήβων από το Ευρωμπάσκετ τόνισε ότι η ομάδα του έχασε μόνη της, την διαφορά που είχε αποκτήσει σε όλη την διάρκεια του ματς.

Αναλυτικότερα: «Αυτοκτονήσαμε στο τέλος… Φτάσαμε στο +21, έπρεπε να διαχειριστούμε αυτή τη διαφορά, φτάσαμε στο +14 στο 35’, δηλαδή στο +5 από τη διαφορά που θέλαμε, αλλά σε εκείνο το σημείο είχαμε κακές επιλογές, βιαστικές στην επίθεση, στην άμυνα δώσαμε την ευκαιρία στους αντιπάλους μας να πάρουν ψυχολογία. Μας δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο το πέμπτο φάουλ του Χρηστίδη. Είχαμε ένα καλό ξεκίνημα, σταματήσαμε το παιχνίδι της Φινλανδίας και πιστεύω πως η ομάδα μας άξιζε να περάσει στις οχτώ. Μας έλειπε αυτό το κάτι παραπάνω, για να βρούμε τη δύναμη να τελειώσουμε φάσεις στα παιχνίδια και να κάνουμε το βήμα παραπάνω που θα θέλαμε».

Για την συνέχεια δήλωσε: «Θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να βρούμε τα ψυχικά αποθέματα να μπούμε δυνατά στο παιχνίδι με τη Σουηδία. Έχουν μείνει έξω δυνατές ομάδες, με παράδοση όπως η Σερβία, η Κροατία, η Σλοβενία, η διοργανώτρια Τουρκία… Δείγμα κι αυτό πως το τουρνουά έγινε σε μια περίοδο δύσκολη, στη διάρκεια της χρονιάς και ήταν δύσκολο να προετοιμαστούν σωστά οι ομάδες».