Ικανοποιημένος ήταν ο Μάκης Γιατράς έπειτα από την νίκη της Εθνική Νέων επί της Πορτογαλίας, τονίζοντας όμως ότι το τουρνουά ξεκινάει επί της ουσίας σήμερα. Ακόμη επεσήμανε πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν ανώτερο σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού, την στιγμή που υπογράμμισε το όφελος του σημερινού αποτελέσματος στην ψυχολογία των παικτών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Δεν έγινε τίποτα σήμερα», τόνιζε ο ομοσπονδιακός προπονητής για να προσθέσει: «Αυτό στο οποίο μας βοηθά είναι η ψυχολογία, κυρίως για τα παιδιά. Ήμασταν καλύτεροι στο θέμα της συνεργασίας, της ομαδικότητας και της άμυνας και φάνηκε πως η ομάδα έχει δυνατότητες. Το τουρνουά όμως ξεκινάει τώρα».

Ο Όμηρος Νετζήπογλου είχε δηλώσει μετά από την ήττα με την Ιταλία πως «αδικούμε τους εαυτούς μας» και ο Γιατράς μοιάζει να συμφωνεί: «Κάναμε δύο ήττες με χαζό τρόπο. Δεν έγινε τίποτα σήμερα που νικήσαμε. Είναι καλό για τα παιδιά, αλλά μέχρι εκεί. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι την Τετάρτη, να δούμε αν θα αντιμετωπίσουμε το Βέλγιο ή την Κροατία που είναι και οι δύο πολύ καλές ομάδες, όπως όλες εδώ. Θα πρέπει να παίξουμε και πάλι επιθετικά στην άμυνα και να διεκδικήσουμε την πρόκριση στους οχτώ, γιατί αυτή η ομάδα την αξίζει και την μπορεί».