Η Αφροδίτη Κοσμά μετά το Ευρωμπάσκετ, ταξίδεψε αμέσως στο Μπακού προκειμένου αγωνιστεί με την Εθνική Γυναικών 3X3. Η Ελληνίδα διεθνής δεν παραγνωρίζει την κούραση, όμως δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια διοργάνωση εφάμιλλη των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Παράλληλα, έκανε τον απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας της Εθνικής (μία νίκη, μία ήττα) στο τουρνουά,  ενώ έδωσε σύνθημα νίκης ενόψει του αγώνα με το Αζερμπαϊτζάν.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ:

«Το 3Χ3 είναι πάντα μια ωραία εμπειρία με καλό κλίμα και ενδιαφέροντα παιχνίδια. Υπάρχει η κούραση της προετοιμασίας και των αγώνων του Ευρωμπάσκετ, όμως δεν μπορώ να αντισταθώ στο μπάσκετ σε ποιαδήποτε έκφανσή του. Το θετικό είναι πως όλα εδώ είναι πολύ καλά οργανωμένα και ζούμε μια εμπειρία που πλησιάζει αυτή των Ολυμπιακών Αγώνων».

Η πρώτη νίκη ήρθε επί της Ολλανδίας, η ήττα από την Ελβετία: «Νικήσαμε μια ομάδα που ήρθε τέταρτη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Βουκουρέστι. Δείξαμε πιο έτοιμες και πιο σκληρές, κουβαλώντας την περσινή εμπειρία που μας δίδαξε πολλά αγωνιστικά. Στο δεύτερο παιχνίδι ένα λάθος μας στοίχισε. Σε έναν αγώνα που νικούσαμε με τέσσερις πόντους ένα λεπτό πριν τη λήξη, ένα λέι απ των Ελβετών αντί να μετρηθεί για έναν πόντο, μετρήθηκε για δύο από λάθος. Επειδή δεν παίζαμε στο κεντρικό γήπεδο, δεν υπήρχε βίντεο που θα μας δικαίωνε. Οπότε μας έμεινε λίγο μια πίκρα, γιατί αυτό το λάθος μας οδήγησε στην ήττα».

Αυτά μένουν στο… χθες και η Κοσμά στρέφει την προσοχή της στην αναμέτρηση με το Αζερμπαϊτζάν: «Θα παλέψουμε για τη νίκη. Με ένα συνδυασμό αποτελεσμάτων μπορούμε να τερματίσουμε ακόμη και στην πρώτη θέση στον όμιλο… Ελπίζω να τα ξαναπούμε το βράδυ ως… νικήτριες».