Το γεγονός πως η Εθνική Νέων Ανδρών έχει μπει σε δύσκολα «μονοπάτια» για την αποφυγή του υποβιβασμού από την Α’ Κατηγορία, αναγνώρισε ο Μάνος Μανουσέλης. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους πιστεύει πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν παρουσίασε καλή εικόνα στην πρώτη φάση στο Ευρωμπάσκετ U20 του Λινιάνο, ενώ αναφέρθηκε και στο τι πρέπει να κάνει η ομάδα από εδώ και στο εξής για να πετύχει το στόχο της.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε στον Sport 24 Radio 103.3:

«Προφανώς κι έχουμε μπει σε περιπέτειες. Τη Δευτέρα (13/07) ξεκινάει το τουρνουά για την παραμονή, με οκτώ ομάδες να παλεύουν για μία θέση, καθώς η FIBA θέλει να μειώσει τις ομάδες. Δυστυχώς, μέτρησαν πολύ οι ήττες από τη Λετονία και το Ισραήλ. Μέχρι τώρα η παρουσία μας δεν ήταν καλή κι αυτό οφείλεται και στο γεγονός πως η προετοιμασία μας δεν ήταν όπως έπρεπε. Αυτά φαίνονται στους αγώνες! Έχουμε πρόβλημα συνοχής, παίζουμε με πέντε παιδιά που τα βρήκαμε στο… αεροδρόμιο, όταν και ήρθαν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κρήτης. Ήταν κάτι που το ξέραμε και για αυτό προσπαθήσαμε να έχουμε κάποιους κοινούς κανόνες και για τις δύο ομάδες, όμως με τον τρόπο που έγινε η προετοιμασία δεν ήταν εύκολο για εμάς. Ο μεγαλύτερος αντίπαλος είναι ο εαυτός μας. Επαναλαμβάνουμε τα λάθη μας από παιχνίδι σε παιχνίδι. Όταν αρχίσουμε να βελτιώνουμε το παιχνίδι μας και να παράγουμε καλύτερο μπάσκετ, τότε θα έρθουν και τα αποτελέσματα».

Για το επιθετικό πρόβλημα της Εθνικής: «Για παράδειγμα, με τη Λετονία είχαμε τρεις ασίστ και 22 λάθη και με τη Βουλγαρία τον ίδιο αριθμό λαθών και οκτώ ασίστ. Αυτά είναι νούμερα απαγορευτικά για να παίξεις μπάσκετ υψηλού ανταγωνιστικού επιπέδου. Πρέπει να βελτιωθούμε πολύ στην επίθεσή μας. Έχουμε πρόβλημα στην κυκλοφορία και δυσκολευόμαστε να βρούμε τον ελεύθερο παίκτη. Στα θετικά είναι ότι τα παιδιά κάνουν μεγάλη προσπάθεια, ειδικά στα ριμπάουντ».

Για το στόχο της Εθνικής από εδώ και στο εξής: «Ο στόχος είναι να κάνουμε οτιδήποτε μπορούμε για να βελτιώσουμε την εικόνα μας και να μείνουμε στην κατηγορία, καθώς η επόμενη φουρνιά είναι πολύ ταλαντούχα. Από εκεί και πέρα, θέλουμε να δώσουμε χρόνο στα παιδιά να παίξουν, να αποκτήσουν εμπειρίες και να προοδεύσουν ώστε μια ημέρα να στελεχώσουν την Εθνική Ανδρών. Προς το παρόν, πρέπει να συγκεντρωθούμε στον αγώνα με την Πολωνία τη Δευτέρα (13/07, 22.00), μετά να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να κάνουμε ό,τι μπορούμε».