Την πίστη του για τη νίκη απέναντι στο Μαυροβούνιο (21/06, 19;00), που θα διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες για πρόκριση στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ Γυναικών εξέφρασε ο Σάκης Παραλίκας μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ.

«Το Μαυροβούνιο είναι πάρα πολύ καλή ομάδα. Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού ένα από τα βασικά στελέχη του, η Ντούμπλιεβιτς, από την οποία περνάει όλο το παιχνίδι της ομάδας. Οι άλλες παίκτριες όμως, οι οποίες αγωνίστηκαν χθες 919/06), κάλυψαν πολύ καλά το κενό της. Είναι ομάδα που σουτάρει πάρα πολλά τρίποντα και πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού τους. Επίσης, να μαρκάρουμε τα πικ εν ρολ τους, γιατί επίσης χρησιμοποιούν και αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού, και να βγάλουμε την ίδια μαχητικότητα και καρδιά που είχαμε στα προηγούμενα ματς. Πιστεύω ότι τα κορίτσια θα αντεπεξέλθουν στις ανάγκες του παιχνιδιού, θα πάνε όλα καλά, αλλά από εκεί και πέρα αυτό δεν θα είναι αρκετό, αφού χρειάζονται και κάποια άλλα αποτελέσματα για να μπούμε στην οκτάδα. Εμείς, πάντως, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καθήκον μας και να κερδίσουμε», δήλωσε ο βοηθός του Τζωρτζ Δικαιουλάκου.

Ο Ανδρέας Μαύρος από την πλευρά του, πρόσθεσε: «Το Μαυροβούνιο είναι ομάδα που έχει ισορροπία στο παιχνίδι της και μέσα και έξω από το καλάθι κι αυτό την κάνει πολύ δύσκολο στο να την αντιμετωπίσουμε. Βέβαια, έχουμε προγραμματίσει το πλάνο μας, θα χτυπήσουμε στα αδύνατά σημεία του Μαυροβουνίου που είναι οι ψηλές και τα… αργά πόδια και θα κοιτάξουμε να ανοίξουμε το ρυθμό. Πιστεύω ότι είναι ένα παιχνίδι στα μέτρα μας κι αν καταφέρουμε να περιορίσουμε τα πολλά πικ εν ρολ που κάνουν θα έχουμε αίσια έκβαση. Εμείς πρέπει να είμαστε πιστοί στο πλάνο μας όσον αφορά στο αμυντικό και επιθετικό κομμάτι. Θα έχουμε λύσεις για το παιχνίδι, απλώς θα πρέπει να ακολουθήσουμε το σχεδιασμό μας».

Τσιτσόπουλος Γρηγόρης