Για τη Βουλγαρία, όπου θα δώσει δύο φιλικά παιχνίδια αναχώρησε σήμερα η Εθνική ομάδα των Γυναικών, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2015. Η Λολίτα Λίμουρα με δηλώσεις της στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ τόνισε πως η προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος πάει πολύ καλά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει…
“Για την πόλη Σάμοκοφ της Βουλγαρίας αναχώρησε η εθνική γυναικών όπου αύριο και την Κυριακή θα δώσει δύο φιλικά παιχνίδια με αντίπαλο τη Βουλγαρία στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2015. Η ώρα έναρξης και των δύο φιλικών είναι στις 6μ.μ.

Μιλώντας για την προετοιμασία της εθνικής η Λολίτα Λύμουρα ανέφερε χαρακτηριστικά. “Η προετοιμασία πάει πάρα πολύ καλά. Δυστυχώς δεν θα μπορέσουμε να δώσουμε πάρα πολλά φιλικά… Παίξαμε με κάποιες εφηβικές ομάδες στην Αθήνα, ενώ ακολούθησε το τουρνουά στην Αγγλία στο οποίο καταλάβαμε την πρώτη θέση με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Αν κρίνουμε λοιπόν από τα αποτελέσματα είμαστε σε καλό δρόμο. Πλέον συνεχίζουμε με δύο φιλικές αναμετρήσεις στη Βουλγαρία.

Είναι παιχνίδια που σίγουρα θα μας κάνουν καλό και θα μας βοηθήσουν να βελτιωθούμε κι άλλο. Μέσα από τα φιλικά βλέπουμε τα λάθη μας και τα διορθώνουμε, ώστε να είμαστε 100% έτοιμες στα προκριματικά και να πετύχουμε τον στόχο μας που δεν είναι άλλος από το να δώσουμε το παρών στο Ευρωμπάσκετ του 2015.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς να τα καταφέρουμε, γιατί μέσα από αυτή την πρόκριση θα μπορέσουμε να δώσουμε ελπίδα στο γυναικείο μπάσκετ. Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό. Έχει παραμείνει ο βασικός κορμός και έχουν προστεθεί κάποια νέα κορίτσια. Είμαστε, λοιπόν, μια παρέα εδώ και χρόνια και συνεχίζουμε…”.