Ο Ίαν Βουγιούκας κάνει μια καλή χρονιά στη Ρωσία με τη φανέλα της Ούνικς Καζάν και μίλησε στην ιστοσελίδα της FIBA τόσο για τη φετινή σεζόν όσο και για την Εθνική ομάδα.

“Δεν είναι εύκολο να ζεις μακριά από την οικογένειά σου και τους φίλους σου αλλά η ποιότητα ζωής είναι πολύ καλή. Μετά από πέντε χρόνια σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός και με προπονητή τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, όλα είναι πολύ διαφορετικά. Ηταν μια πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά” είπε αρχικά και συνέχισε αναφερόμενος στον Σέρβο τεχνικό:

Με βοήθησε να γίνω παίκτης επιπέδου Ευρωλίγκας. Με έμαθε να εκμεταλλεύομαι προς το καλύτερο διάφορες καταστάσεις μέσα στο παρκέ και τον ευχαριστώ πολύ για όσα με έμαθε”.
 
Σε ερώτηση για το ποιους Έλληνες παίκτες θαυμάζει, ο Βουγιούκας τόνισε: “Είναι δύσκολο να διαλέξω μόνο έναν. Ο Βασίλης Σπανούλης, ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Θοδωρής Παπαλουκάς είναι οι τρεις καλύτεροι γκαρντ και είναι εξαιρετικό το ότι έχω υπάρξει συμπαίκτης και με τους τρεις”.
 
Η σεζόν όμως οδεύει προς το τέλος της και οι υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας πλησιάζουν. Ο Ίαν Βουγιούκας δήλωσε πως έχει μιλήσει με τον Αντρέα Τρινκέρι τον οποίο και θεωρεί “καλό και έξυπνο προπονητή”.

Όσο για τους στόχους στο Ευρωμπάσκετ; “Σίγουρα η Ελλάδα θα διακριθεί. Εχουμε πολύ ταλέντο με σπουδαίους παίκτες που έχουν εμπειρία από ομάδες σε όλη την Ευρώπη αλλά και το ΝΒΑ, όπως ο Κώστας Κουφός. Πιστεύω θα πάμε καλά”.