Αφού πρώτα… έκανε αστραπιαία τη διαδρομή γήπεδο – ξενοδοχείο – γήπεδο προκειμένου να αλλάξει (βλέπετε οι Παίδες τον… μπουγέλωσαν μετά το τέλος του αγώνα με την Ιταλία), ο Μάνος Μανουσέλης μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλείου τονίζοντας πως όλα τα παιδιά αξίζουν συγχαρητήρια.

Τι να πεις;“, αποκρίθηκε στην αρχή ο ομοσπονδιακός τεχνικός και συνέχισε: “Τα παιδιά το χάρηκαν και το πανηγύρισαν με την ψυχή τους… Τα τραγούδια ακούγονταν και έξω από τα αποδυτήρια. Δεν ήταν και λίγο να επιστρέψουν μετά τη χθεσινή βαριά ήττα, αλλά και μετά την ταλαιπωρία που είχαν υποστεί κάποιοι από τους παίκτες το τελευταίο τριήμερο”.

Μια γαστρεντερίτιδα είχε βγάλει εκτός ρυθμού κάποιους παίκτες και χθες το βράδυ, όπως μας αποκάλυψε ο Μάνος Μανουσέλης, ο Χαραλαμπόπουλος και ο Μουράτος χρειάστηκαν ορό: “Ήμασταν υγιείς και φάνηκε στο κομμάτι της ενέργειας, κάτι που στον αγώνα με τη Σερβία ήταν φανερό ότι μας έλειπε και ηττηθήκαμε κατά κράτος. Σήμερα ήμασταν η εθνική ομάδα που ξέρουμε και θέλουμε να βλέπουμε: Με καρδιά, να πολεμάει κάθε φάση, να δίνει τον καλύτερό της εαυτό“.

Δείχνοντας, όμως, πως πρόκειται για ομάδα με σωστή νοοτροπία, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν αναζήτησε δικαιολογίες μετά τη βαριά ήττα από τη Σερβία στα ημιτελικά: “Όταν μιλάμε για παιδιά 16 χρονών, καταλαβαίνουμε όλοι ότι δύσκολες αυτές οι καταστάσεις. Κι εμείς οι Έλληνες δεν φημιζόμαστε ιδιαίτερα για τη σωστή αντίδραση σε μικρούς τελικούς. Τα παιδιά όμως έχουν χαρακτήρα και φάνηκε“.

Τέλος, ο Μάνος Μανουσέλης κατέληξε τονίζοντας πως το μέλλον είναι… λαμπρό για τα εθνικά μας χρώματα: “Εγώ πιστεύω ότι επειδή οι 96άρηδες έχουν αρκετούς ποιοτικούς παίκτες. Υπάρχουν και καλοί 94αρηδες και πιστεύω ότι μπορούν να δημιουργήσουν σταδιακά μια καινούρια βάση για την Εθνική Ομάδα. Είναι επίσης πολύ σημαντικό ότι τα παιδιά πήραν την πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 17, οπότε θα αγωνιστούν και του χρόνου και θα έχουν μια συνέχεια.

Δεν ήταν εύκολο αυτό, μέσα από ένα πολύ δυνατό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, με ομάδες όπως η Κροατία, που είχε πέντε παίκτες πάνω από τα 2.10 να μένουν εκτός. Αξίζουν συγχαρητήρια και μόνο στα παιδιά“!