Την ενδέκατη ή τη δωδέκατη θέση θα καταλάβει τελικά η Εθνική Παίδων Κ17, καθώς ηττήθηκε από την αντίστοιχη της Αργεντινής με 54-65. Όπως μαρτυρά και το τελικό αποτέλεσμα, οι Λατινοαμερικανοί δε δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα να κάμψουν την αντίσταση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, και αύριο θα διεκδικήσουν την ένατη θέση αντιμετωπίζοντας την Ιταλία.

Ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά για τους παίκτες του Δημήτρη Παπανικολάου, ελέγχοντας πλήρως τον αγώνα στο πρώτο δεκάλεπτο, το οποίο τελείωσε με 15-6. Η εικόνα αυτή συνέχισε να υφίσταται μέχρι τα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου, όταν και ξεκίνησε η αντεπίθεση των Αργεντινών. Κι αφού η «Αλμπισελέστε» πήρε το προβάδισμα, δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω της.

Το ημίχρονο τελείωσε μόλις στην απόσταση των τριών πόντων (25-28), αλλά ύστερα, όσα περνούσε η ώρα, τόσο μεγαλύτερη γινόταν η διαφορά, με τους Αργεντινούς να την κάνουν διψήφια και να μην την χάνουν ποτέ, έως το τέλος του αγώνα. Το επιμέρους 7-18 της τρίτης περιόδου δεν έδινε ελπίδες στους παίκτες μας για ενδεχόμενη ανατροπή, και απλώς αρκέστηκαν σε μία αξιοπρεπή εμφάνιση στην τέταρτη περίοδο, με επιμέρους σκορ 22-19.

Για τους Αργεντινούς κορυφαίος ήταν ο Φιεγέρουπ με double double 14 πόντων και 10 ριμπάουντ, ενώ άξιοι συμπαραστάτες του αναδείχθηκαν οι Αλιέντε και Ντελφίνο, με 11 και 10 πόντους αντίστοιχα.

Για τη «γαλανόλευκη» προσπάθησε ο Χαραλαμπόπουλος με 13 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Το τελευταίο ματς για την Εθνική Παίδων θα διεξαχθεί αύριο με αντίπαλο την Ανγκόλα για τις θέσεις 11-12.

Ελλάδα: Κόνιαρης 4, Ντουζίδης 6, Μιλεντίγιεβιτς, Φλιώνης 2, Μιχαλούτσος, Πεφάνης 9(2), Δίπλαρος 8(1), Σκόρδας, Καμάρας, Μουράτος 5, Χαραλαμπόπουλος 13, Παπαγιάννης 7.

Αργεντινή: Ζούρμπιγκεν, Φιεγιέρουπ 14(1), Καρβάλο 2, Αλιέντε 11(2), Γκαλαρντο 2, Μπορσάτι, Μερσάντ 9, Α.Ντελφίνο 8(2), Λ.Ντελφίνο 10(1), Ονέτο 2, Φενράντεζ 2, Ριέγκο 5.