Την ήττα γνώρισε εκ νέου η Εθνική Νέων Ανδρών, κλείνοντας τις υποχρεώσεις της για το δεύτερο όμιλο του Ευρωμπάσκετ U20 του Λινιάνο της Ιταλίας, με «βαριά» ήττα από τη Σερβία. Το τελικό 62-80, αποτέλεσε παράλληλα ένα αποτέλεσμα που διατηρεί το αήττητο των «Πλάβι» στη διοργάνωση, με τους παίκτες του Μάνου Μανουσέλη να υποχρεώνονται πλέον σε αγώνες κατάταξης, προκειμένου να αποφύγουν τον υποβιβασμό από την Α’ Κατηγορία. Το γεγονός αυτό, ήταν γνωστό από χθες, με το συνδυασμό αποτελεσμάτων που είχε προκύψει να τους αποκλείει από την επόμενη φάση.

Το παιχνίδι, πάντως, δεν είχε ξεκινήσει άσχημα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το οποίο πάλεψε και περιόρισε σημαντικά τους Σέρβους στο κομμάτι του σκορ, αν συνυπολογίσουμε το γεγονός πως έχουν ήδη κερδίσει δύο παιχνίδια με «εκατοστάρα». Το 15-17, λοιπόν, έδινε ελπίδα στους διεθνείς μας, αλλά στο δεύτερο δεκάλεπτο έκανε την εμφάνισή του το γνωστό πρόβλημα στο επιθετικό κομμάτι, με τη Σερβία άκοπα να μεγαλώνει τον πήχη του σκορ, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια προηγούμενη με οκτώ πόντους διαφορά (26-34).

Η Εθνική συνέχισε να παλεύει, προσπαθώντας να μείνει στο παιχνίδι και να μην επιτρέψει στην αντίπαλό της να πάρει μεγάλη διαφορά. Σκόραρε 17 πόντους στην τρίτη περίοδο, αλλά δεν κατάφερε να μικρύνει την απόκλιση στο σκορ, με τη διαφορά να γίνεται διψήφια στο τέλος του δεκαλέπτου από τρίποντο του Ρέμπιτς (43-53). Αυτό το καλάθι, έδωσε μάλλον «ώθηση» στους Σέρβους, οι οποίοι με ένα επιθετικό «κρεσέντο» 27 πόντων στο τελευταίο δεκάλεπτο, «εκτόξευσαν» τη διαφορά από την Ελλάδα, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου σε άλλη μία τους επικράτηση΄και δείχνοντας πως ανάμεσα στις ομάδες του ομίλου μας, δίκαια ήταν αυτή που ξεχώρισε μακράν των Ισραήλ και Λετονίας, που θα την ακολουθήσουν στη δεύτερη φάση.

Δεκάλεπτα: 15-17, 26-34, 43-53, 62-80

Ελλάδα (Μανουσέλης): Σπυριδωνίδης, Λιάπης 16, Κώττας 6, Χριστοδούλου 14, Πουλιανίτης 1, Χατζηνικόλας 7, Θεοδώρου 3, Τσαλμπούρης 9, Μπιλλής, Σταμάτης 4, Οικονομόπουλος, Σπυρόπουλος 2

Σερβία: Ρέμπιτς 12, Ζάγκορατς 18, Γκούντουριτς 8, Ρακίτσεβιτς, Άπιτς, Μπάμποβιτς 3, Γιάραμαζ 12, Νταβίντοβατς 2, Μπούρσατς 6, Καπλάνοβιτς 11, Σάλιτς 8, Τέιτς