Νικηφόρο ξεκίνημα για την Εθνική Γυναικών, κόντρα στην Ολλανδία (τελικό σκορ 61-59), στο πλαίσιο των προκριματικών για το Ευρωμπάσκετ του 2015, στο Λουξεμβούργο.  

Παρά το γεγονός πως στο πρώτο μέρος τα κορίτσια του Τζώρτζη Δικαιουλάκου βρέθηκαν πίσω στο σκορ, με μερικά διαστήματα καλής απόδοσης κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη.

Από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά, οι “γαλανόλευκες” κατάφεραν να καλύψουν τη διαφορά. Οι δύο ομάδες κατευθύνθηκαν προς τα αποδυτήρια με το σκορ στο 25-24. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, κατάφεραν να ανοίξουν τη “ψαλίδα” ακόμη περισσότερο, κάτι που τις… έσωσε στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, όταν και οι αντίπαλες πίεζαν πολύ για τη νίκη.

Από τη μεριά της Ελλάδας, η Ζωή Δημητράκου είναι εκείνη που πέτυχε τους περισσότερους πόντους (22 στο σύνολο) ενώ μάζεψε και εφτά ριμπάουντ. Από το αντίπαλο “στρατόπεδο” η Σατίλα Βαν Γκρίνσβεν αναδείχθηκε πρώτη σκόρερ για την ομάδα της (19 πόντοι, οχτώ ριμπάουντ).

Μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Ολλανδία ο ομοσπονδιακός προπονητής Τζώρτζης Δικαιουλάκος δήλωσε: “Μπορεί να είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα αλλά σίγουρα όχι από την εμφάνιση. Δεν απογοητευόμαστε διότι γνωρίζουμε όλοι μας πολύ καλά ότι τα αποτελέσματα και μόνο μετράνε, απλά θα πρέπει να αποβληθεί το άγχος το οποίο μας σπρώχνει να κάνουμε παιδικά λάθη, και σίγουρα να βρούμε μια διάρκεια σε έναν καλό ρυθμό στο παιχνίδι μας. Είναι μικρά μα σημαντικά πράγματα, τα οποία πρέπει να τα διορθώσουμε άμεσα διότι τα δύσκολα παιχνίδια δεν έχουν έρθει
ακόμα. Συγχαρητήρια στην ομάδα μας για την νίκη”.

Τα δεκάλεπτα: 11-18, 25-24, 45-38, 61-59.
ΕΛΛΑΔΑ (Δικαιουλάκος): Καλέντζου 7 (1), Σταμάτη, Δημητράκου 22, Χατζηνικολάου 4, Σπυριδοπούλου 4, Παπαμιχαήλ 4, Λύμουρα 9, Σωτηρίου, Κοσμά 3 (1), Σπανού 8.
ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Βαν Βιν): Κάσιους, Ντόντερς, Κούι 2, Μπρόερινγκ 6, Κούιτ, Ντε Κλάιν, Βαν Γκρίνσβεν 19, Λάιταρτ, Ντε Ρόος 9, Βαν ντεν Άντελ 4, Κλάιν 19.

Το αυριανό πρόγραμμα των αγώνων είναι:
19.00 Ολλανδία – Εσθονία
21.15 Λουξεμβούργο – Ελλάδα