Με προορισμό τη Γαλλία, όπου θα λάβει μέρος στο διεθνές τουρνουά του Στρασβούργου, αναχώρησε η Εθνική ομάδα. Την αποστολή δεν ακολούθησε ο Νίκος Παππάς, ο οποίος “κόπηκε” με συνοπτικές διαδικασίες από τον Αντρέα Τρινκιέρι.

“Ο Νίκος Παππάς δεν ήθελε να συνεχίζει το ταξίδι του με την Εθνική ομάδα, επειδή θεώρησε πως δεν τον συμπεριελάμβανε στα πλάνα του το τεχνικό επιτελείο εν όψει Ευρωμπασκετ. Ως εκτούτου δεν είχε κίνητρο να συνεχίσει.

Πιστεύω πως το σωστό είναι να χωρίσουν οι δρόμοι μας εδώ, καθώς το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει καλή ατμόσφαιρα. Δεν θέλουμε να έχουμε στην ομάδα ένα πρόσωπο που δεν είναι χαρούμενο. Το ταξίδι του με την Εθνική τελειώνει εδώ” δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, ο οποίος αναφέρθηκε και στο επικείμενο τουρνουά.

“Αυτή είναι η δυσκολότερη περίοδος. Τα πόδια είναι βαριά, αλλά θα προσπαθήσουμε να βρεθούμε στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση. Το πιο σημαντικό είναι να λειτουργήσουμε με το μυαλό τώρα. Έχουμε ακόμη τρεις εβδομάδες για να προετοιμαστούμε και να είμαστε απόλυτα έτοιμοι.

Η Εθνική έχει το DNA, όποτε μπαίνει στο παρκέ να μπαίνει για να κερδίζει. Η μόνη διαφορά μεταξύ επίσημων και φιλικών αγώνων είναι ότι οι παίκτες θα μοιραστούν τον χρόνο, δεν θα παίξουν πάνω από είκοσι λεπτά, ώστε να είναι όλοι στην ίδια κατάσταση, χωρίς να ρισκάρουμε ο,τιδήποτε. Φυσικά και θα μπούμε στο παρκέ για να παίξουμε και να κερδίσουμε“.

Το πρόγραμμα του τουρνουά (09-11/8):
Παρασκευή 9 Αυγούστου
19:00 Ελλάδα – Κροατία
21:30 Γαλλία – Γερμανία

Σάββατο 10 Αυγούστου
19:00 Γερμανία – Ελλάδα
21:30 Γαλλία – Κροατία

Κυριακή 11 Αυγούστου
16:30 Κροατία – Γερμανία
19:00 Γαλλία – Ελλάδα