Η ώρα των αποκαλυπτηρίων της Εθνικής Ανδρών έφτασε, με την επίσημη αγαπημένη να φιλοξενεί στο ΟΑΚΑ (23/6, 18:15) την Τουρκία σε ένα σπουδαίο φιλικό, το οποίο θα δείξει σε ποιο σημείο ετοιμότητας έχουν φτάσει οι παίκτες που έχει καλέσει ο Φώτης Κατσικάρης.

Αυτό που απομένει να δούμε είναι η νέα Εθνική, μετά την αποχώρηση των Βασίλη Σπανούλη και Νίκου Ζήση, με τον Γιάννη Μπουρούση να αναλαμβάνει την μπαγκέτα, ως ο παλιότερος. Δεν θα αγωνιστεί ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα αποκατάστασης, προκειμένου να προλάβει να είναι έτοιμος με την έναρξη του Προολυμπιακού στο Τορίνο, ενώ απών είναι και ο Στράτος Περπέρογλου, με τους τελικούς στην Ισπανία να ολοκληρώνονται μόλις χθες (22/6).

Αξίζει να σημειωθεί να δούμε αν θα κάνουν το επίσημο ντεμπούτο τους σε επίπεδο ανδρών οι Βασίλης Χαραλαμπόπολος, Ιωάννης Παπαπέτρου, Θανάσης Αντετοκούνμπο και Τάιλερ Ντόρσεϊ. Νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 16:00 η Εθνική Νέων Ανδρών, η οποία προετοιμάζεται για να κερδίσει την άνοδο της στην Α’ κατηγορία, θα αντιμετωπίσει σε φιλικό την Ουκρανία.

Εισιτήρια διατίθενται στο κλειστό του ΟΑΚΑ, και ισχύουν και για τα δυο παιχνίδια.