Στις οκτώ καλύτερες ομάδες του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα η Εθνική ομάδα των Παίδων. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συνέτριψε τη Γερμανία με 68-47 και “κλείδωσε” την πρόκρισή της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, ενώ αύριο (14/08, 18:45) θα αντιμετωπίσει την Τουρκία με φόντο την πρώτη θέση στον όμιλό της.

Η ομάδα του Μάνου Μανουσέλη παρέμεινε, έτσι, αήττητοι, μα πάνω απ όλα συνέχισε την σταθερά ανοδική πορεία της στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα δίνοντας νέα… αφορμή για χαμόγελα.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (16 πόντοι, 6 ριμπάουντ) αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της “γαλανόλευκης”, με τον Γιώργο Παπαγιάννη (15 πόντοι, 7 ριμπάουντ) να ακολουθεί. Αυτό που είναι το πιο σημαντικό, πάντως, είναι πως ουδείς υστέρησε σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι απέναντι στη μαχητική Γερμανία.

Η Γερμανία έδειχνε να ξεκινά καλύτερα το παιχνίδι (2-6 στο 3′), αλλά η συνέχεια ήταν “γαλανόλευκη”. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα εφάρμοσε στο παρκέ τον… κανόνα του (ασφυκτική πίεση) και με όπλο τόσο τα πολλά κλεψίματα του Κόνιαρη όσο και τις ασίστ του Μουράτου, μπόρεσε να “τρέξει” σερί 13-0 αποκτώντας αέρα εννέα πόντων (15-6) μόλις στο 6ο λεπτό.

Η ομάδα του Άλαν Ιμπραχίματζικ εκμεταλλεύτηκε ένα στιγμιαίο “βραχυκύκλωμα” της Ελλάδας μειώνοντας στον πόντο (15-14), αλλά ένα καλό δίλεπτο από πλευράς Ελλάδας ήταν αρκετό για να της ξαναδώσει διαφορά ασφαλείας (19-14).

Το “γαλανόλευκο” προβάδισμα δεν άργησε να ξεπεράσει τους δέκα πόντους (26-14 στο 12′), και παρά τις προσπάθειες της “νάσιοναλμανσαφτ” να ανατρέψουν τα δεδομένα και να ξαναμπούν στη διεκδίκηση της νίκης, είχε τον τρόπο να διατηρεί την απόσταση ασφαλείας που τη χώριζε από τη Γερμανία (33-23 στο 16′).

Το πρώτο ημίχρονο, μάλιστα, έκλεισε με τον πλέον ιδανικό τρόπο για τα εθνικά μας χρώματα καθώς ο Χαραλαμπόπουλος ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων με την ολοκλήρωση του δεύτερου δεκαλέπτου δίνοντας στην Ελλάδα αέρα δεκατεσσάρων πόντων (38-24).

Το νερό είχε μπει, πλέον, στο αυλάκι για την ομάδα του Μάνου Μανουσέλη, η οποία έλεγχε πλήρως τον ρυθμό της αναμέτρησης. Κάτι η αστοχία των Γερμανών από την περιφέρεια, κάτι ο έλεγχος των ριμπάουντ, επέτρεψαν στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να διατηρείται μπροστά στο σκορ.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά να μην νιώσει σε κανένα σημείο την απειλή της “νάσιοναλμανσαφτ” μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου (44-29 στο 25′, 46-31 στο 27), το οποίο την βρήκε να προηγείται με +15 (52-37).

Η τελευταία περίοδος είχε αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα αφού η Γερμανία δεν είχε την ποιότητα και τα ψυχικά αποθέματα να κυνηγήσει την ανατροπή. Η “γαλανόλευκη” συνέχισε να… “σφυροκοπεί” από περιφέρεια και “ζωγραφιστό”, με το τρίποντο του Χαραλαμπόπουλου να στέλνει τη διαφορά στο +20 (61-41) στο 36ο λεπτό και να βάζει ουσιαστικά τέλος στην υπόθεση “νίκη”.

Στον εναπομείναν χρόνο, ο Μάνος Μανουσέλης έδωσε λεπτά συμμετοχής σε όσους παίκτες δεν είχαν χρησιμοποιηθεί μέχρις εκείνο το σημείο, γεγονός, πάντως, που δεν επηρέασε στο ελάχιστο την απόδοση της Εθνικής μας, η οποία πήρε, εν τέλει, τη νίκη με 68-47 και μαζί την πρόκριση για τις οκτώ καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Τα δεκάλεπτα: 19-14, 38-24, 52-37, 68-47.
ΕΛΛΑΔΑ (Μανουσέλης): Κόνιαρης 4 (5 κλεψ.), Ντουζίδης 6, Καμάρας 3 (1), Φλιώνης 4, Μιχαλούτσος 5 (1), Πεφάνης, Σκουλίδας 5 (7 ριμπ.), Ψυχίδης 3, Φραγκιαδάκης, Μουράτος 7 (2 τρίπ., 8 ασ.), Παπαγιάννης 15 (7 ριμπ.), Χαραλαμπόπουλος 16 (2 τρίπ., 6 ριμπ.).
ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Ιμπραχίματζικ): Μπέισλαγκ, Φρόιντενμπεργκ 6, Φιτζ 1, Χούμπνερ, Τάρας 8 (1), Σμικάλε, Σμερτζ 2, Ομουβόιε 2, Κράτζερ 5, Πέιπ 2, Κίελ 7 (1), Κέμπεν 14.