Άλλη μία εξαιρετική «παράσταση» έδωσαν πριν από λίγο οι νεαροί παίκτες της Εθνικής Τουρκίας, οι οποίοι έκαναν… σκόνη και τους Σέρβους, κερδίζοντάς τους με 53-66. Το τελικό σκορ, μάλιστα, μάλλον «κολακεύει» τους τελευταίους, καθώς στο δεύτερο ημίχρονο οι Τούρκοι αποφάσισαν να κάνουν συντήρηση δυνάμεων εν όψει τελικού, προηγούμενοι στο ημίχρονο με 18-39!

Έτσι, το δεύτερο εικοσάλεπτο δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μία τυπική διαδικασία, εφόσον ήταν γνωστό ποια ομάδα θα βρει απέναντί της μία εκ των Ισπανία-Κροατία. Ρόλο στην έκβαση του παιχνιδιού, βέβαια, μπορεί να διαδραμάτισε η κούραση των Σέρβων οι οποίοι, εκτός του γεγονότος ότι αγωνίστηκαν στους προημιτελικούς μετά τους Τούρκους, χρειάστηκαν δύο παρατάσεις για να κάμψουν την αντίσταση των Ισραηλινών. Αυτό, όμως, δεν αναιρεί την πεποίθηση πολλών πως η γενιά αυτή των Τούρκων παικτών είναι ίσως η πιο προικισμένη όλων των εποχών για το άθλημα στη γειτονική χώρα.

Σε απόλυτους πρωταγωνιστές των νικητών αναδείχθηκαν οι Οσμάν και Ερουκλού, οι οποίοι σημείωσαν 19 και 15 πόντους αντίστοιχα, ενώ αμφότεροι κέρδισαν 5 ριμπάουντ. Για τους ηττημένους, οι Νόβακ και Γιάνκοβιτς συνέβαλαν τα μέγιστα άλλη μία φορά, με 16 πόντους έκαστος, και τον δεύτερο να συμπληρώνει double double με τα 12 ριμπάουντ του. Τους δύο αυτούς βοήθησε ο Γιαραμάζ με τους δικούς του 10 πόντους.

Σερβία (Μιγιάτοβιτς): Ντόρντεβιτς, Ρέμπιτς 9 (1), Ποτ, Καπλάνοβιτς, Ντόμπριτς, Αρανίτοβιτς, Νόβακ 16 (3), Γιαραμάζ 10, Γιάνκοβιτς 16, Άντριτς, Σάλιτς, Τέγιτς 2

Τουρκία (Τοκέρ): Τσεβίκ, Σανλί 3 (1), Οσμάν 19 (1), Τουρέν 4, Μπίρσεν 6, Κοσούτ 6, Κοσάρ, Οζμίζρακ 7 (1), Ντεμίρ, Αλτουνμπέι, Γιασάρ 6, Ερουκλού 15 (1)