Η Εθνική γυναικών ηττήθηκε με 82-57 από τη Λευκορωσία για την τέταρτη αγωνιστική του Β ομίλου του Ευρωμπάσκετ γυναικών. Η ομάδα του Τζώρτζη Δικαιουλάκου δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να φανεί ανταγωνιστική και παραδόθηκε από νωρίς στις ορέξεις της πολύ ανώτερης Λευκορωσίας που παραμένει αήττητη μετά από 4 αγωνιστικές στον όμιλο. Με το αποτέλεσμα αυτό η Εθνική εξακολουθεί να είναι μέσα στο κόλπο της πρόκρισης απλώς θα πρέπει να περιμένει να τελειώσει η δεύτερη αναμέτρηση του ομίλου μεταξύ Ιταλίας και Τουρκίας. Με νίκη των Τούρκων η Εθνική μας προκρίνεται ενώ σε αντίθετη περίπτωση αποχαιρετά κάπως προορά και άδικα το τουρνουά.

Η Eθνική δεν κατάφερε να παίξει το μπάσκετ που μπορει και αμυντικά ειχε πολλά προβλήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι δέχτηκε 82 πόντους τη στιγμή μάλιστα που στους τρεις προηγούμενους αγώνες ειχε δεχτεί μόλις 48 πόντους μέσο ορό. Οι διεθνείς ηταν πολύ άστοχες και δίποντα και σε τρίποντα τη στιγμή μάλιστα που η Λευκορωσία σούταρε με 52% από τα τρίποντα και 47% στα δίποντα. Κομβικό σημείο επίσης ηταν και η μάχη των ριμπάουντ με τις Λευκορωσίδες να «κατεβάζουν» 40 ριμπάουντ έναντι μόλις 26 των Ελληνίδων.

Αν κάτι κρατάει η Εθνική από τον αποψινό αγώνα είναι η ευκαιρία που έδωσε ο κόουτς Δικαιουλάκος σε όλες τις παίκτριες του να πατήσουν παρκέ και να πάρουν εμπειρίες από μία τόσο σημαντική διοργάνωση.

Η μόνη που ξεχώρισε επιθετικά από την Eλληνική ομάδα ηταν η Ζωή Δημητράκου με 14 πόντους και 4 ριμπάουντ ενώ από τη Λευκορωσία η Πάποβα ειχε 20, η Λικταρόβιτς ειχε 18 και η Λεόντσανκα 11.

Η αναμέτρηση

Η Λευκορωσία μπήκε πολύ δυνατά στο παρκέ, πηρέ από την αρχή το προβάδισμα και προηγήθηκε με 17-10 στο 7’. Η Εθνική προσπάθησε να αντιδράσει και με να σερί 6-0 κατάφερε να μειώσει σε 17-16 σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος.

Στη δεύτερη περίοδο η Εθνική κατάφερε να προηγηθεί για πρώτη και τελευταία φορά στο σκορ με 20-21 με καλάθι της Λύμουρα. Το γεγονός αυτό όμως θύμωσε τις Λευκορωσίδες που σοβαρευτήκαν, πίεσαν και έτρεξαν ένα σερι 11-0 για το 31-23 του 18ου λεπτου. Η Λευκορωσία δεν χαλάρωσε ούτε δευτερόλεπτο κι συνέχιζε να σκοράρει εκμεταλλευομένη και τα πολλά Ελληνικά λάθη. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 41-23 και οι βάσεις της νίκης είχαν μπει.

Η Τρίτη περίοδος δεν ειχε σημαντικές αλλαγές η Λευκορωσία ειχε βρει ρυθμό και το σκορ μάλωνε με γεωμετρική πρόοδο φτάνοντας μέχρι και τους + 30 στο 24. Η Εθνική έμοιαζε και ηταν εγκλωβισμένη χωρίς να μπορεί να βρει λύσεις τοσο στην άμυνα οσο και στην επίθεση και ουσιαστικά περίμενε στωικά τη λήξη του μαρτυρίου της. Η περίοδος ολοκληρώθηκε με τη Λευκορωσία να προηγείται με 66-35.

Θ.Φ.