Ένα μήνα μετά τον τέλος του Ευρωμπάσκετ, και με πιο καθαρό μυαλό ο πρόεδρος της Ελληνικής ομοσπονδίας μπάσκετ, Γιώργος Βασιλακόπουλος μίλησε στα «ΝΕΑ» για την πλήρη αποτυχία, όπως χαρακτήρισε την πορεία της Εθνικής μας ομάδας, ενώ μίλησε για τον Αντρέα Τρινκιέρι και την wild card.

Για την πορεία της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ και που χρεώνεται η αποτυχία: «Αποτύχαμε παταγωδώς και το γεγονός ότι το επίπεδο του μπάσκετ που παίχτηκε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σλοβενίας ήταν το χαμηλότερο της τελευταίας εικοσαετίας, μας αφήνει ακόμα μεγαλύτερη πίκρα. Είναι μεγάλη αποτυχία και χρεώνεται σε όλους, αλλά πρωτίστως σε μένα και στην Ομοσπονδία- στη συνέχεια στον προπονητή και τους παίκτες. Είναι κρίμα γιατί είχαμε εξαιρετικό υλικό».

Για το αν ο Αντρέα Τρινκιέρι θα παραμείνει στον πάγκο της Εθνικής ξεκαθάρισε: «Πριν από τον Φεβρουάριο, όταν ληφθεί η απόφαση για το ποιες χώρες θα πάρουν τις προσκλήσεις για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ισπανίας, δεν μπορούμε να συζητάμε για θέμα προπονητή».

Ερωτηθείς, πάντως, αν ο Ιταλός προπονητής θα περιμένει μέχρι το Φλεβάρη στο ακουστικό του, απάντησε φανερά… ενοχλημένος: «Γιατί, έχει ενδιαφερθεί ο ίδιος να επικοινωνήσει μαζί μας και δεν το ξέρω; Νομίζω πως ασχολείται με το ρωσικό πρωτάθλημα και την ομάδα του. Άρα, μάλλον μπορεί να περιμένει…».

Σχετικά με την προσπάθεια της ΕΟΚ για την εξασφάλιση συμμετοχής στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας μέσω wild card υπογράμμισε πως: «Θεωρώ ότι τη δικαιούμαστε την πρόσκληση για το Παγκόσμιο της Ισπανίας. Όπως και να έχει, πληρούμε όλα τα κριτήρια. Θεωρώ ότι τη δικαιούμαστε την πρόσκληση. Απλώς η FIBA το βλέπει λίγο σαν τη ΔΟΕ και στις 24-25 Νοεμβρίου στο Μπουένος Άιρες θα βγει η τελική λίστα των χωρών που θα προκριθούν στην τελική φάση για να διεκδικήσουν τις τέσσερις προσκλήσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν τον Φεβρουάριο»

Παράλληλα, δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για το σύστημα διεξαγωγής του Eurobasket: «Μα ήταν απαράδεκτο από όλες τις πλευρές. Έντεκα παιχνίδια σε 18 ημέρες ; Είναι ποτέ δυνατόν; Οι παίκτες όλων των χωρών ξεζουμίστηκαν και ήδη συζητούμε τις αλλαγές».