Η Σταυριανή Βιντσιλαίου μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ για την άνοδο στην Ά Κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που πέτυχε η Εθνική Νεανίδων στο Σαράγεβο και τόνισε ότι το μυστικό της επιτυχίας των διεθνών μας ήταν η καλή χημεία που υπήρχε μεταξύ τους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της 18χρονης φόργουορντ:

Όταν πήγατε στο Σεράγεβο για το Ευρωπαϊκό περιμένατε αυτή την επιτυχία;

«Μέσα μας το επιθυμούσαμε, αλλά δεν γνωρίζαμε κατά ποσό αυτό θα ήταν εφικτό, λόγω της ύπαρξης αρκετών δυνατών ομάδων στη διοργάνωση. Όμως παιχνίδι με παιχνίδι και, αφού προκριθήκαμε στην 8αδα, που ήταν ο αρχικός μας στόχος, αρχίσαμε να έχουμε περισσότερη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας».

Ποιο ήταν το μυστικό σας σαν ομάδα;

«Δεν υπάρχει ένα μυστικό, αλλά πολλά. Το βασικότερο εξ’ αυτών είναι πως υπήρχε πολλή καλή χημεία μεταξύ των παικτριών και του προπονητικού τιμ. Ακόμα όλες οι αθλήτριες προτάξαμε το εμείς έναντι του εγώ και η καθεμιά προσπάθησε να αποδώσει με τον καλύτερο τρόπο τον ρόλο που της είχε ανατεθεί απ’ τους προπονητές».

Πότε πίστεψες τελικά ότι μπορείτε να τα καταφέρετε;

«Μετά τη νίκη μας επί της Γερμανίας. Η αντίπαλός μας ήταν από όλες τις απόψεις μια πάρα πολύ δυνατή ομάδα και φαβορί για την άνοδο.  Εμείς από την πλευρά μας πιστέψαμε ότι μπορούμε και τελικά τα καταφέραμε».

Τι είναι αυτό που σου μένει στη μνήμη από αυτή τη διοργάνωση που ήταν και η τελευταία σου ως Νεανίδα;

«Είναι κάποιες εικόνες συγκίνησης, χαράς και ενθουσιασμού από διάφορες στιγμές των αγώνων. Δάκρυα συγκίνησης, αγκαλιάσματα, εκνευρισμοί και ατάκες που δε θα ξεχάσω ποτέ. Και φυσικά η άνοδος και το αργυρό μετάλλιο».

Πόσο σημαντική ήταν αυτή άνοδος για το γυναικείο μπάσκετ στην Ελλάδα;

 «Σίγουρα είναι ιδιαίτερα σημαντική. Μας γεμίζει αισιοδοξία και δύναμη. Αποδεικνύεται ότι όποιος πιστεύει στις δυνάμεις του μπορεί να τα καταφέρει. Και θεωρώ ότι οι Ελληνίδες αθλήτριες μπορούν να καταφέρουν πολλά. Το μπάσκετ μας ταιριάζει, αρκεί να μην τα παρατάει κάποιος στην πρώτη δυσκολία. Ελπίζω και εύχομαι να έρθουν πολλές επιτυχίες για το γυναικείο μπάσκετ στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια. Θέλω παράλληλα να ευχαριστήσω την ομοσπονδία, τον αρχηγό αποστολής κύριο Γιάννη Αλεξόπουλο, το προπονητικό τιμ όπως και το ιατρικό που στάθηκε διπλά μας σε κάθε δύσκολη στιγμή».