Ανήμερα της επετίου της κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου στο Ευρομπάσκετ του ’87 η ομάδα που έφερε την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης συγκεντρώθηκε για δείπνο.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης οι πρωταθλητές Ευρώπης του ’87 έκαναν δηλώσεις στην κάμερα της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης ανέφερε: «Έπρεπε να βάλουμε τον εγωισμό μας κάτω από το εμείς. Ως παρέα δείξαμε ότι οι Έλληνες αν συνεργάζονται μπορούν να πετύχουν το ακατόρθωτο. Με σκληρή δουλειά και συνεργασία δεμ έχουμε τίποτα να φοβηθούμε»

Ο Παναγιώτης Φασούλας συμπλήρωσε: «Αυτή ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία του ελληνικού αθλητισμού, έγινε πρώτη φορά αυτό το πράγμα. Μπορεί να υπήρξε η ΑΕΚ το ’68 νωρίτερα, αλλά αυτή ήταν η πρώτη φορά που πήραμε τόσα συνεχόμενα παιχνίδια και ένα τόσο μεγάλο έπαθλο. Μια ομάδα που έδειξε ότι μπορεί να δουλέψει συνολικά και ομαδικά».

Ο Νίκος Φιλίππου πρόσθεσε:«Έχει μεγάλη σημασία ότι επιβεβαιώσαμε το “είμαστε πια πρωταθλητές, έρχονται άλλες εποχές”, ήρθαν κι άλλες καλές εποχές για το ελληνικό μπάσκετ».

Ο Φάνης Χριστοδούλου τόνισε: «Δεν αλλάζουν οι αναμνήσεις. Είναι καλό να μαζευόμαστε και να θυμόμαστε τα παλιά. Ήταν οι καλύτερες αναμνήσεις, οι καλύτερες στιγμές της ζωής μου» και ο Νίκος Φιλίππου πρόσθεσε: «Έχει μεγάλη σημασία ότι επιβεβαιώσαμε το “είμαστε πια πρωταθλητές, έρχονται άλλες εποχές”, ήρθαν κι άλλες καλές εποχές για το ελληνικό μπάσκετ».

Στην συνέχεια όλοι μαζί δήλωσαν πως δεν θα άλλαζαν με τίποτα την κατάκτηση του τροπαίου του ’87, την οποία χαρακτήρισαν ως την μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας τους.