Έτοιμη για την αυριανή (10/07) δική της πρεμιέρα είναι η Εθνική Νέων Ανδρών, η οποία θα αντιμετωπίσει στις 18:00 τη Σερβία στα πλαίσια του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Εσθονία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπαίνει, έτσι, απευθείας στα… βαθειά αφού οι “πλάβι” είναι ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης.

Εικοσιτέσσερις ώρες πριν το πρώτο τζάμπολ, ο Δημήτρης Αγραβάνης κρατά χαμηλούς τόνους αφού με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ επισημαίνει πως η Εθνική μας δεν… βιάζεται να στοχεύσει ψηλά. Αντίθετα, βλέπει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά…

“Μπορεί να λένε πολλοί ότι στόχος είναι το μετάλλιο, αλλά για εμάς στόχος είναι μόνο το επόμενο παιχνίδι. Αυτή τη στιγμή το μόνο που βλέπουμε είναι ο πρώτος αγώνας που έχουμε μπροστά μας, απέναντι στη Σερβία, μια ομάδα και μία χώρα με παράδοση στο μπάσκετ. Θέλουμε να προχωρήσουμε αγώνα με αγώνα με πρώτο και κύριο στόχο να δίνουμε το 100% σε καθέναν από αυτούς.

Θέλουμε το καλύτερο δυνατό, θα ήταν ιδανικό να φτάσουμε σε ένα μετάλλιο, αλλά γνωρίζουμε πως δεν μπορεί να γίνει αυτό, αν κοιτάμε απευθείας το φινάλε και όχι το επόμενο παιχνίδι. Ο στόχος είναι ξεκάθαρα αυτός: Κάθε φορά, το επόμενο παιχνίδι“, δήλωσε αρχικά ο ταλαντούχος φόργουορντ/σέντερ, για να συνεχίσει αναφερόμενος στο γεγονός πως το ρεπό της πρεμιέρας δεν είναι αρνητικό για την Εθνική Ελλάδας:

“Πιστεύω ότι θα διώξει λίγο από το άγχος, συν του ότι θα έχουμε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε λίγο. Επιπλέον, θα έχουμε μια πολύ καλή ευκαιρία να δούμε τους αντιπάλους μας να αγωνίζονται, κάτι που είναι πολύ σημαντικό”.

Όσο για τον δύσκολο όμιλο στον οποίο βρίσκεται η “γαλανόλευκη”; “Είναι από τις καλύτερες ομάδες, η Σερβία που είναι ο πρώτος μας αντίπαλος είναι δύσκολη ομάδα, αλλά κι εμείς έχουμε καλή ομάδα και πιστεύουμε στους εαυτούς μας. Είμαστε συγκεντρωμένοι και θέλουμε να πετύχουμε κάτι καλό με την Εθνική Ομάδα. Έχουμε ένα κοινό στόχο”.

Τέλος, ο Δημήτρης Αγραβάνης αναφέρθηκε στις εμπειρίες που απέκτησαν πολλά παιδιά από την φετινή φουρνιά της Εθνικής Νέων Ανδρών κατά την αγωνιστική χρονιά που ολοκληρώθηκε πριν μερικές εβδομάδες: “Έτσι ακριβώς είναι… Σε αρκετά παιδιά από εμάς δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστούν στην Α1, να αντιμετωπίσουμε δυνατούς αντιπάλους και να κερδίσουμε εμπειρίες που θα μας βοηθήσουν και εδώ. Δεν θα φοβηθούμε κανέναν, θα πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και συγκεντρωμένοι και να δώσουμε το 100% σε κάθε παιχνίδι”.