Μετά από τέσσερις ημέρες με πολύ πίεση και άγχος, η αποστολή της Εθνικής ομάδας Νέων Ανδρών έχει την ευκαιρία να ξεκουραστεί σήμερα (14/07) και, παράλληλα, να προετοιμαστεί εν όψει της συνέχειας του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Εσθονία.

Ο εκ των πρωταγωνιστών του… απόλυτου των νικών της “γαλανόλευκης”, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ για τη χθεσινή νίκη επί της Λιθουανίας, το πρόβλημα τραυματισμού που τον κράτησε εκτός μάχης από το παιχνίδι με τη Γεωργία, αλλά και τη δύσκολη συνέχεια του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ξεκινήσαμε πολύ δυνατά, μπήκαμε αποφασισμένοι στο παρκέ, κάναμε ότι μας είχαν πει οι προπονητές στο σκάουτινκ και γι αυτό το λόγο πήραμε μια σημαντική διαφορά. Κλείσαμε το πρώτο ημίχρονο με μια διαφορά 12 πόντων και είπαμε να συνεχίσουμε όπως τελειώσαμε το πρώτο μέρος. Ήταν όμως κάτι που δεν έγινε ποτέ!

Σταματήσαμε να κάνουμε αυτά που κάναμε, για λίγο ομολογώ ότι τα χάσαμε, αλλά συνήλθαμε, είπαμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια και αυτό κάναμε! Ξαναμπήκαμε στο παιχνίδι, κερδίσαμε πάλι τη χαμένη μας ψυχολογία και πήραμε τη νίκη”, δήλωσε αρχικά ο “Λάρυ“, όπως τον αποκαλούν άπαντες στο στρατόπεδο της Εθνικής, για να συνεχίσει αναφερόμενος στην… ψυχραιμία που είχε στα τελευταία λεπτά και την ευστοχία του από τη “γραμμή της φιλανθρωπίας”:

“Η αλήθεια είναι πως είχαμε αγχωθεί όλοι αρκετά. Ήταν ο παιχνίδι… αγχωτικό όπως εξελίχθηκε. Αλλά η ψυχραιμία που δείξαμε όλοι μας βοήθησε και δικαιωθήκαμε. Δεν ήμουν μόνο εγώ. Έβαλε και ο Μελισσαράτος τις βολές, ευστόχησαν και άλλοι παίκτες στο τέλος σε καθοριστικά σουτ και πήραμε τη νίκη όλοι μαζί”.

Όσο για την απουσία του από τον αγώνα με τη Γεωργία, και αν τον βοήθησε: “Ναι… Σίγουρα! Δόξα τω Θεώ δεν με ενόχλησε καθόλου! Μιλήσαμε με τον κόουτς και τον Θανάση Ζαμπάρα, τον φυσιοθεραπευτή και αποφασίσαμε να μην παίξω στον αγώνα με τη Γεωργία, εξαιτίας κάποιων μικροενοχλήσεων στο γόνατο, για να το ξεκουράσω. Δικαιωθήκαμε όλοι με την απόφαση αυτή, γιατί ήμουν 100% καλά και μπόρεσα να βοηθήσω”.

Τον αγχώνει, όμως, το γεγονός ότι η Εθνική μας έχει δημιουργήσει πολλές προσδοκίες μετά το αρχικό 4/4 στην πρώτη φάση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος; “Θετικό και μόνο! Πιστεύω ότι μπορεί να μας κάνει καλύτερους, ότι μας δίνει κίνητρο για τη συνέχεια. Αλλά έχει πολύ δρόμο ακόμη και σε αυτό το δρόμο υπάρχουν πολλές καλές ομάδες. Δεν πρέπει να χάσουμε το μυαλό μας“.

Όσο για τη συνέχεια; “Πιστεύω ότι είναι το ίδιο δύσκολη η δεύτερη φάση με την πρώτη. Δεν έχουμε εύκολο όμιλο. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι. Και να συνεχίσουμε όπως έχουμε προχωρήσει ως τώρα. Αγώνα με τον αγώνα και με πάθος”.

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης αναφέρθηκε στο… τραγούδι που λένε πριν ξεκινήσει κάθε παιχνίδι: “(γελάει) Το αποφασίσαμε όλοι μαζί… Έτσι… Για να μας εμψυχώνει… Τους στίχους τους βγάλαμε ο Παπαπέτρου, ο Καμπερίδης κι εγώ κατά κύριο λόγο… Είναι το τραγούδι όλων όμως…”, και κατέληξε απαντώντας στο αν, εν τέλει, θα πάνε στη Μύκονο: “Αν όλα πάνε καλά, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ“!