Στο ίδιο έργο θεατές
Η τύχη δεν ήταν με το μέρος της Εθνικής ομάδας των Εφήβων για δεύτερη συνεχόμενη μέρα καθώς η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου ηττήθηκε από τη Βοσνία με 52-51 παραμένοντας χωρίς νίκη στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στη Λετονία. Ο Δημήτρης Σταμάτης (σ.σ.: αγωνίστηκε με ένεση “σφίγγοντας τα δόντια”) ήταν αυτός που είχε την ευκαιρία να δώσει τη νίκη στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αλλά το σουτ που επιχείρησε στα 3” δεν βρήκε στόχο με αποτέλεσμα να έρθει η δεύτερη διαδοχική ήττα.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στην άμυνα τους και στο πως θα “οχυρώσουν” το καλάθι τους. Έτσι, το χαμηλό σκορ των πρώτων λεπτών του αγώνα ήρθε φυσιολογικά, με τους δύο αντιπάλους να παίρνουν άριστα στο συγκεκριμένο κομμάτι του παιχνιδιού.

Στην επίθεση, όμως, τα πράγματα ήταν… απογοητευτικά! Ούτε η Ελλάδα, ούτε η Βοσνία μπορούν να εκμεταλλευτούν όσες ευκαιρίες είχαν για να σκοράρουν με το… 8-6 του 10ου λεπτού να αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα της αναμέτρησης. Ενδεικτικό της επιθετικής δυστοκίας των δύο ομάδων είναι το γεγονός πως στην πρώτη περίοδο σούταραν συνολικά με 7/28 εντός παιδιάς!

Το χαμηλό τέμπο που είχε αποκτήσει το παιχνίδι δεν έδειχνε να ευνοεί ιδιαιτέρως κάποια εκ των δύο ομάδων αφού ήταν προφανές πως αμφότερες ήθελαν να πάνε το σκορ όσο πιο χαμηλά γινόταν.

Παρόλ’ αυτά, η ομάδα του Νέναντ Μάρκοβιτς διατηρούσε το (μικρό) προβάδισμα που είχε πηγαίνοντας στα αποδυτήρια έχοντας αέρα τεσσάρων πόντων (23-19), την ίδια ώρα που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα… έβρισκε μονίμως σίδερο στα σουτ τριών πόντων (0/9), ενώ δεν μπορούσε να αποφύγει τα πολλά λάθη (10) για ακόμα ένα παιχνίδι.

Το προβάδισμα των Βόσνιων έφτασε το +7 (26-19) στο 22ο λεπτό, αλλά αυτό έδειξε να “αφυπνίζει” τους παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου, οι οποίοι ισοφάρισαν με συνοπτικές διαδικασίες (26-26) αποδεικνύοντας πως δεν επρόκειτο να παραδοθούν αμαχητί.

Έτσι, και έχοντας ως “όπλο” την περιφέρειά της, η Ελλάδα πήρε μετά από πολλή ώρα κεφάλι στο σκορ (31-32) με την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου. Ένα προβάδισμα που, όμως, δεν διατήρησε για περισσότερα από τρία λεπτά αφού η Βοσνία αντεπιτέθηκε και ξαναπέρασε μπροστά με ένα πόντο (39-38) στο 34ο λεπτό.

Οι δύο ομάδες πήγαν στην τελική ευθεία με το συγκρότημα του Νέναντ Μάρκοβιτς να έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη, αλλά τη “γαλανόλευκη” να… αντιστέκεται. Έτσι, κατάφερε να μετατρέψει το -5 (50-45) του 38ου λεπτού σε -1 (52-51) στα 39” και να μπει εκ νέου στο κόλπο της νίκης.

Το σουτ που επιχείρησε, όμως, ο Σταμάτης σχεδόν με τη λήξη της αναμέτρησης δεν βρήκε στόχο με αποτέλεσμα να έρθει η δεύτερη ήττα (σε ισάριθμα παιχνίδια) στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων.

Η Ελλάδα ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της στην πρώτη φάση της διοργάνωσης με το αυριανό παιχνίδι (20/07, 16:15) κόντρα στη Ρωσία.

Τα δεκάλεπτα: 8-6, 23-19, 31-32, 52-51.
ΒΟΣΝΙΑ (Μάρκοβιτς): Ζαχίραγκιτς 2, Κούρεβατς 5, Λάκιτς 3 (1), Γκάτσιτς 8 (1), Λούλιτς 7 (1), Καράματιτς, Άλιτς, Λάζιτς 13 (3), Πόλουτακ 10, Τούνοβιτς 4.
ΕΛΛΑΔΑ (Παπαθεοδώρου): Παπαδιονυσίου 4, Κεφάλας, Σπυριδωνίδης 6, Μήτογλου 6, Σπυρόπουλος, Χατζηνικόλας 8 (2), Λιάπης, Κουζέλογλου, Σταμάτης 10, Διαμαντάκος 13 (11 ριμπ.), Κώττας 4.