Η Εθνική Νέων Ανδρών βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες στο Ταλίν της Εσθονίας προκειμένου για τη συμμετοχή της στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Η “γαλανόλευκη” θα έχει την ευκαιρία να ξεκουραστεί αύριο καθώς έχει το ρεπό της στην πρεμιέρα της διοργάνωσης. Στη συνέχεια, όμως, πέφτει στα… βαθιά καθώς την Τετάρτη αντιμετωπίζει τη Σερβία.

Ο εκ των πρωταγωνιστών της φετινής φουρνιάς των Νέων Ανδρών, Λευτέρης Μποχωρίδης, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ για τις αναμετρήσεις του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, την προετοιμασία, αλλά και το… δόγμα της Εθνική μας ομάδας.

Αναλυτικά:

Για την αργοπορημένη έναρξη των υποχρεώσεων της Εθνικής Νέων: “Σχεδόν τίποτα δεν είναι μόνο θετικό ή μόνο αρνητικό. Εμείς θα προτιμήσουμε να σταθούμε στα θετικά της κατάστασης αυτής. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τους αντιπάλους μας και θα μπούμε μετά στο αγωνιστικό κομμάτι. Επίσης, θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μια δυο προπονήσεις επιπλέον, αλλά και να ξεκουραστούμε από το ταξίδι”.

Για τις λίγες ημέρες που δούλεψαν όλοι οι παίκτες μαζί: “Δώσαμε μια μάχη με το χρόνο, σίγουρα, αλλά δεν γινόταν διαφορετικά. Βρεθήκαμε όλοι μαζί προς το τέλος, αλλά πιστεύω ότι το καλό κλίμα που υπάρχει θα μας βοηθήσει, ώστε να προσπεράσουμε αυτό το πρόβλημα που δημιουργήθηκε”.

Για το δόγμα “κοιτάμε κάθε αγώνα ξεχωριστά”: “Είναι ο σωστός τρόπος. Αυτό που θέλουμε εμείς είναι να είμαστε έτοιμοι και να κάνουμε το καλύτερο, ώστε να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά”.

Για τον δύσκολο όμιλο στον οποίο βρίσκεται η “γαλανόλευκη”: “Δεν μας ανησυχεί αυτό. Αν θες να προχωρήσεις, θα πρέπει να νικήσεις και τις καλές ομάδες. Σεβόμαστε κάθε αντίπαλο, σεβόμαστε κάθε ομάδα, αλλά δεν φοβόμαστε κανέναν. Δεν μπορείς να μπεις στο γήπεδο νιώθοντας φόβο για τον αντίπαλο. Όπως δεν μπορείς να μπεις στο γήπεδο και χωρίς να σέβεσαι αυτόν που έχεις απέναντί σου», ανέφερε κλείνοντας ο αριστερόχειρας πόιντ γκαρντ”.