Η οικονομική κρίση που ταλανίζει την Ελλάδα απασχόλησε και τους εκπροσώπους του Τύπου στη Βραζιλία όπου η Εθνική ανδρών συμμετέχει σε φιλικό τουρνουά. “Σίγουρα ο αθλητισμός προσφέρει συχνά χαρές. Στην Ελλάδα είμαστε μαχητικός λαός. Όποιο στόχο κι αν βάλουμε, παλεύουμε και κάνουμε το καλύτερο δυνατό να τον πετύχουμε” είπε ο Ηλίας Ζούρος αναφερόμενος στην κρίση και συνέχισε απαντώντας αν έχει επηρεάσει την ελληνική ομάδα: “Μέσα στην ομάδα, ή την ομάδα ως ομάδα όχι. Αλλά τους ανθρώπους γενικότερα στην Ελλάδα μας έχει επηρεάσει η κατάσταση και είναι το βασικό θέμα για το οποίο συζητάμε, το βασικό το οποίο σκεφτόμαστε”.

Όσο για τον αγώνα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός είπε: “Είναι στην ουσία πρώτο φιλικό που είναι όλη η ομάδα παρούσα. Είχαμε πάρα πολλές απουσίες στη διάρκεια της προετοιμασίας. Σήμερα, δεν είχαμε ρυθμό από το πρώτο ημίχρονο, αλλά τουλάχιστον βελτιώσαμε στο δεύτερο κάποια πράγματα και φτάσαμε σε μία νίκη.

Είδαμε αρκετά σημεία στα οποία πρέπει να παρουσιαστούμε καλύτεροι. Στους δύο αγώνες που απομένουν θα προσπαθήσουμε να βρεθούμε όσο το δυνατόν πιο κοντά στο ρυθμό που πρέπει να έχουμε για να πάμε στο Προολυμπιακό“.