Απίστευτο φινάλε είχε ο αγώνας μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας, με τους Ισραηλινούς να επικρατούν με 69-64 και τους Νέους Άνδρες να βρίσκονται πλέον σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, όσον αφορά τη διατήρησή τους στην Α’ κατηγορία. Οι παίκτες του Μάνου Μανουσέλη, μπορεί να βρέθηκαν πίσω στο σκορ ακόμη και με 18 πόντους διαφορά (51-33 στην τρίτη περίοδο), αλλά κατάφεραν να κάνουν την ολική επαναφορά και λίγο πριν το τέλος, με την εξαιρετική τους άμυνα και τον Χριστοδούλου να παραδίδει «σόου», να προηγούνται με 61-62. Στο τελευταίο δίλεπτο, όμως, με μία σειρά λαθών και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να χάνει τρεις φορές την μπάλα και την κατοχή, δεν κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα αυτό, με αποτέλεσμα οι Ισραηλινοί να πανηγυρίσουν στο τέλος.

Με τους Σέγκεφ και Σεγκάλ πρωταγωνιστές, το Ισραήλ κατείχε τον έλεγχο του αγώνα από πολύ νωρίς με το 18-10 της πρώτης περιόδου να επιβεβαιώνει πως ήταν το φαβορί της αναμέτρησης. Οι τυπικά γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την ίδια συνέπεια επιθετικά, με την ελληνική ομάδα να συνεχίζει παράλληλα να μη βρίσκει λύσεις σταθερές. Το πρόβλημα που παρουσιάστηκε για άλλη μία φορά στην εκτέλεση για τους παίκτες του Μάνου Μανουσέλη, αποτυπώνεται άλλωστε στους 22 πόντους, με τους οποίους ολοκλήρωσαν το πρώτο ημίχρονο. Οι Ισραηλινοί, επομένως, πήγαν με μία επιβλητική διαφορά 14 πόντων στα αποδυτήρια (36-22).

Αυτή η διαφορά αυξήθηκε περαιτέρω στο τρίτο δεκάλεπτο, με τον Σέγκεφ να συνεχίζει να είναι πρωταγωνιστής και να κάνει το 42-25, με την ελληνική ομάδα να συνεχίζει να έχει εμφανές επιθετικό πρόβλημα, την ώρα που η άμυνά της επιχειρούσε να διατηρήσει όποιες ελπίδες υπήρχαν ακόμη. Η απόκλιση αυξήθηκε και στους 18 πόντους, με τον Χατζηνικόλα να διαμορφώνει απλά με τρίποντο το 51-36 της τρίτης περιόδου.

Αυτό το καλαθι, φαίνεται να έδωσε ώθηση στο σύνολο του Μάνου Μανουσέλη να παλέψει για την ανατροπή. Με λύσεις από τους Χατζηνικόλα, Μπιλλή, Σταμάτη και Κώττα κατά σειρά, η διαφορά έφτασε σε μονοψήφια επίπεδα στα μέσα περίπου της τέταρτης περιόδου, με την ελπίδα να γεννάται στην ελληνική πλευρά (58-51). Η εξαιρετική της άμυνα συνέχισε να αποδίδει και ο Ανδρέας Χριστοδούλου ήταν ψύχραιμος από τη γραμμή των βολών, με αποτέλεσμα να μειώσει στο -2, με 2.5 λεπτά για την εκπνοή (61-59).

Μετά το τάιμ-άουτ του Ισραήλ, ο Σάρον αστόχησε και στις δύο βολές, με τον παίκτη του Ολυμπιακού να τον τιμωρεί, κάνοντας το 61-62 με τρίποντο. Ο ίδιος, όμως, λίγο αργότερα θα έχανε την μπάλα για να προηγηθούν εκ νέου οι Ισραηλινοί στον αιφνιδιασμό (63-62). Το ίδιο θα γινόταν λίγο αργότερα και με τον Σταμάτη, με τους Ισραηλινούς να αστοχούν και τον Σπυρόπουλο να μην τα καταφέρνει στον αιφνιδιασμό, με το σκορ αυτό να παραμένει στην είσοδο στο τελευταίο λεπτό. Ο Σεγκάλ ήταν ψύχραιμος, με τον Σταμάτη να επαναλαμβάνει το λάθος μετά το τάιμ-άουτ του Μανουσέλη (65-62 στο 39:33). Ο Λεούμι ήταν επίσης εύστοχος από τη γραμμή των βολών, με τον Χριστοδούλου να δίνει ελπίδα με 12 δεύτερα ακόμη, αλλά τον Σάρον να «κλειδώνει» την νίκη για την ομάδα του (69-64).

Δεκάλεπτα: 18-10, 36-22, 51-36, 69-64

Ισραήλ: Βάις 4, Σόρκιν 3, Σέγκεφ 11, Σαρόν 16, Σούτζμαν, Μορ, Λεουμί 11, Σεγκάλ 7, Ντανίνο, Ζάλμανσον 15, Ζιβ 2, Λεβί

Ελλάδα (Μανουσέλης): Σπυριδωνίδης 6, Λιάπης 7, Κώττας 8, Χριστοδούλου 15 (6ρ), Πουλιανίτης, Χατζηνικόλας 14, Θεοδώρου 2 (9ρ), Τσαλμπούρης 2, Μπιλλής 3, Σταμάτης 5, Οικονομόπουλος, Σπυρόπουλος 2