Με το «αριστερό» ξεκίνησε η Εθνική Νέων Ανδρών τις υποχρεώσεις της για τη «μάχη» της κατάταξης και παραμονής στην Α’ Κατηγορία, ηττώμενη με 71-80 από την Πολωνία στην παράταση. Η κατάσταση καθίσταται ακόμη πιο δύσκολη πλέον για τους παίκτες του Μάνου Μανουσέλη, οι οποίοι είχαν απόψε να κάνουν με τη θεωρητικά πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου. Έχασαν, μάλιστα, διαφορά μέχρι και 16 πόντων που είχαν συγκεντρώσει στο πρώτο μέρος, με τους Πολωνούς να μην τα παρατούν και να ανατρέπουν την εις βάρος τους κατάσταση, στέλνοντας αρχικά το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο. Εκεί, στάθηκαν ανώτεροι και πήραν ένα μεγάλο αποτέλεσμα για τους ίδιους.

Η Εθνική Νέων Ανδρών ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι, παίρνοντας ένα μικρό προβάδισμα από την αντίπαλό της. Τη διαφορά αυτή έφερε ο Ανδρέας Χριστοδούλου στους τέσσερις πόντους, ένα λεπτό πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, διαμορφώνοντας με δίποντο το 14-10 της περιόδου. Το σκορ αυτό, φαίνεται να έδωσε ώθηση στους παίκτες του Μάνου Μανουσέλη, καθώς ένα γρήγορο 4-0 στις αρχές της δεύτερης περιόδου, ήρθε να διαδεχθεί ένα 11-5, με το οποίο η διαφορά «εκτοξεύθηκε» στους 14 πόντους, τέσσερα λεπτά προ της ανάπαυλας (29-15). Η απόκλιση αυξήθηκε ακόμη και στους 16 πόντους, με τους Πολωνούς να τη μικραίνουν κατά τέσσερις πηγαίνοντας στα αποδυτήρια (35-23).

Μέχρι το τρίτο λεπτό της επανάληψης, τα πράγματα έδειχναν να συνεχίζουν να πηγαίνουν όπως ήθελαν παίκτες και τεχνικό τιμ για την Εθνική μας ομάδα, αλλά κάπου εκεί ξεκίνησε η αντεπίθεση των αντιπάλων μας (40-30). Με τους Νίζιολ και Βιτλίνσκι πρωταγωνιστές στο σκοράρισμα και τον Ζέσκε να κάνει φοβερή δουλειά στις δύο ρακέτες, η Πολωνία μείωσε μέσα σε σχεδόν 2.5 λεπτά τη διαφορά στους τέσσερις πόντους, δίνοντας άλλο ενδιαφέρον στο ματς (42-38). Θεοδώρου και Λιάπης έδωσαν λύσεις, ώστε η «ψαλίδα» να μεγαλώσει ξανά στους εννέα πόντους, αλλά Νίζιολ και Βιτλίνσκι είχαν εκ νέου τις απαντήσεις, ώστε να φέρουν το ματς σε απόσταση τριπόντου (49-46).

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, μάλιστα, ευτύχησαν να προηγηθούν για πρώτη φορά στην αναμέτρηση, χάρη σε δίποντο του Ντζέρτζιακ (49-50). Επιστρατεύοντας ξανά όμως, την εξαιρετική άμυνα που τους έδωσε τη διαφορά στο πρώτο μέρος, οι παίκτες του Μανουσέλη πήραν ξανά τα ηνία, για να φέρουν τη διαφορά εκ νέου στα πρόθυρα του διψήφιου αριθμού με επιμέρους σκορ 12-2 με τον Χριστοδούλου να δίνει το «σύνθημα» και τους Μπιλλή, Θεοδώρου να ακολουθούν (61-52 στο 36′).

Οι Πολωνοί, όμως, δεν τα παράτησαν ούτε εκεί και ο Βιτλίνσκι τους οδήγησε με ένα προσωπικό σερί 0-5 (61-57 στο 38:50″). Με καλάθι-φάουλ και εύστοχη βολή, ωστόσο, ο Λιάπης έδειχνε να τελειώνει την υπόθεση νίκης, διαμορφώνοντας το 64-57 με ένα λεπτό για την εκπνοή. Μία νέα αντεπίθεση, όμως, των αντιπάλων μας, πραγματοποιήθηκε σερί 0-6, με το οποίο μείωσαν στον πόντο, με ακόμη 13 δεύτερα για τη λήξη (64-63). Αμέσως μετά, ο Λιάπης ευστόχησε σε 1/2 βολές και η επιλογή ήταν φάουλ στον Ντζιέρτζιακ. Ο τελευταίος ήταν ψύχραιμος από τη γραμμή και ο Λιάπης δεν τα κατάφερε στο λέι-απ, με αποτέλεσμα το 65-65 να μας στείλει στην παράταση.

Ο Σταμάτης έβαλε μπροστά την Ελλάδα, αλλά ο Κονοπάτσκι με 1/2 βολές αρχικά και εύστοχο δίποντο ύστερα, έκανε το 67-68, για να φέρει τη διαφορά για πρώτη φορά στους τέσσερις πόντους για την ομάδα του, με τρίποντο ο Βιτλίνσκι, με 2.5 περίπου λεπτά να απομένουν (67-71). Ένα λεπτό αργότερα, ο Χριστοδούλου έδωσε ελπίδα και ο Ντζέρτζιακ αστόχησε στο σουτ του, αλλά ο Ζέσκε με follow έκανε το 69-73, ένα λεπτό πριν τη λήξη. Ο Σταμάτης ευστόχησε από τη γραμμή στις δύο βολές που είχε να εκτελέσει, αλλά η αδυναμία της ελληνικής άμυνας να αναχαιτίσει σε εκείνο το σημείο τους Βιτλίνσκι και Ντζέρτζιακ την έθεσε εκτός υπόθεσης νίκης (71-78, 23 δεύτερα πριν το τέλος). Ο Βαντόφσκι από τη γραμμή, θα έδινε διαστάσεις θριάμβου στην νίκη της ομάδας του.

Δεκάλεπτα: 14-10, 35-23, 49-46. 65-65 Παρ.: 71-80

Ελλάδα (Μανουσέλης): Σπυριδωνίδης, Λιάπης 17(2), Κώττας, Χριστοδούλου 23, Πουλιανίτης, Χατζηνικόλας 7,Θεοδώρου 8,Τσαλμπούρης 2, Μπιλλής 4, Σταμάτης 6, Σπυρόπουλος 4.

Πολωνία: Νιζιόλ 22(3), Κονοπάτζκι 3, Τσζοσνόβσκι, Βαντόβσκι 12(1), Ντζιέρζακ 12,Τζέσζκε 8, Βιτίνσκι 23(2), Προύεφερ.