Στο τελευταίο της ματς για το Ευρωμπάσκετ U20 της Ιταλίας, η Εθνική Νέων Ανδρών ηττήθηκε από την Κροατία με 63-52. Οι παίκτες του Μάνου Μανουσέλη, πάλεψαν απέναντι στους έτερους Βαλκάνιους για ένα ημίχρονο, όμως η «καταστροφική», ειδικά στο επιθετικό κομμάτι, τρίτη περίοδος, τους στέρησε τη δυνατότητα για το θετικό αποτέλεσμα. Οι διεθνείς, κατέλαβαν τη 18η θέση στην τελική κατάταξη με το ματς αυτό βέβαια να μην έχει μεγάλο διακύβευμα. Κι αυτό, γιατί έχει ήδη υποβιβαστεί στη Β’ Κατηγορία.

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε πιο δυναμικά την αναμέτρηση, προηγούμενη με 7-11 στα μισά της πρώτης περιόδου και δείχνοντας να παίρνει αυτή το πάνω χέρι στον αγώνα. Η Κροατία, όμως, γρήγορα αντέδρασε και με επιμέρους σκορ 10-3, κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ και να βρεθεί μπροστά στο τέλος της περιόδου με 17-14. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Μάνου Μανουσέλη προσπάθησαν να αντιδράσουν και αναμείφθηκαν για την επιμονή τους, με τον Μιχάλη Λιάπη να ισοφαρίζει σε 31-31, λίγο πριν το τέλος της περιόδου. Ο Φιλίποβιτς, όμως, με 4 δικούς του πόντους διαμόρφωσε υπέρ της ομάδας του το σκορ ημιχρόνου (35-31).

Καθοριστικής σημασίας αποδείχθηκε η τρίτη περίοδος. Για άλλη μία φορά, η Ελλάδα παρουσίασε σημαντικό πρόβλημα στο επιθετικό κομμάτι και η Κροατία επωφελήθηκε της κατάστασης αυτής, προκειμένου να πάρει τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού. Κατάφερε, μάλιστα, να «εκτοξεύσει» τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο, προηγούμενη με 12 πόντους στο τέλος του δεκαλέπτου (53-41). Η τελευταία περίοδος αποδείχθηκε διαδικαστικού χαρακτήρα, καθώς οι Κροάτες δεν είχαν ιδιαίτερη δυσκολία στο να διατηρήσουν το υπέρ τους προβάδισμα.

Δεκάλεπτα: 17-14, 35-31, 53-41, 63-52

Κροατία: Γκούλαμ 9 (3), Μπόμπαν, Μπόζιτς 9 (1), Μπόσνιακ 7 (1), Τσόριτς 11 (1), Φιλίποβιτς 18 (1), Ζγκάνετς, Πέριτς, Μπατσάκ 7, Ράντουνιτς, Τζούκιτς 2

Ελλάδα (Μανουσέλης): Σπυριδωνίδης 1, Λιάπης 6, Κώττας 2, Χριστοδούλου 10 (2), Πουλιανίτης 5 (1), Χατζηνικόλας, Θεοδώρου 5 (1), Τσαλμπούρης 7 (1), Μπιλλής 5, Σταμάτης, Οικονομόπουλος 6 (2), Σπυρόπουλος 5