Πλήρωσετα σπασμένα“…
Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα και έχοντας ως πρώτο σκόρερ τον Ιωάννη Παπαπέτρου (18 πόντοι), η Εθνική ομάδα Νέων Ανδρών κέρδισε το Μαυροβούνιο με 67-52 στους αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 5 έως 8, μία μέρα μετά τη βαριά ήττα από την Ισπανία. Η “γαλανόλευκη” ήταν μπροστά στο σκορ καθ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης μην επιτρέποντας στους Μαυροβούνιους να… έχουν ελπίδες για τη νίκη.

Με “το πόδι πατημένο στο γκάζι” ξεκίνησε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα την αναμέτρηση καθώς φρόντισε από πολύ νωρίς να καταδείξει ποιος είναι το αφεντικό. Η ομάδα του Κώστα Μίσσα θέλησε να εκμεταλλευτεί τη διαφορά δύναμης κοντά στο καλάθι, με τις περισσότερες επιθέσεις της να εκτελούνται από το “ζωγραφιστό”.

Έτσι, το +10 (14-4) ήρθε πολύ γρήγορα (μόλις στο 6ο λεπτό), με το Μαυροβούνιο να μην βρίσκει τρόπο να ανακόψει τον ξέφρενο ρυθμό της γαλανόλευκης. Κάτι που επιβεβαιώθηκε και στη συνέχεια της πρώτης περιόδου, με το “γαλανόλευκο” προβάδισμα να φτάνει στο +16 (26-10) με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών αγώνα.

Η υπεροχή στα ριμπάουντ και η ευστοχία στα σουτ δύο πόντων ήταν οι δύο βασικότεροι λόγοι που η Ελλάδα διατηρούσε με άνεση το προβάδισμα στο σκορ. Όταν, μάλιστα, βρήκε τρόπο να σκοράρει στο ανοιχτό γήπεδο, τότε το νταμπλ σκορ (32-16) του 13ου λεπτού ήρθε απολύτως φυσιολογικά.

Τα επόμενα εφτά λεπτά του πρώτου μέρους, όμως, δεν ήταν εξίσου θετικά για την ομάδα του Κώστα Μίσσα, η οποία χαλάρωσε επιτρέποντας στους Μαυροβούνιους να βρουν ρυθμό στην επίθεση. Παρόλ’ αυτά, η διαφορά διατηρήθηκε σε διψήφια επίπεδα (37-26) μέχρι οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Στην επανάληψη, οι παίκτες του Μιχαήλο Παβίσεβιτς κατάφεραν να πιέσουν τους διεθνείς μας ακόμα περισσότερο ρίχνοντας τη διαφορά στους πέντε πόντους (43-38 στο 26′), αλλά αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ακολουθήσει… “καταιγίδα” από πλευράς Ελλάδας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα “πάτησε το γκάζι” και “τρέχοντας” σερί 17-0 σε διάστημα έξι λεπτών, μπόρεσε να επαναφέρει την τάξη (60-38 στο 32′) και ουσιαστικά να βάλει τέλος στην υπόθεση “νίκη”.

Τα εφτά λεπτά που απέμεναν για τη λήξη της αναμέτρησης δεν ήταν αρκετά για να υπάρξει κάποια ανατροπή, με την Ελλάδα να κερδίζει, εν τέλει, με 67-52 και να προετοιμάζεται για τον αυριανό (21/07, 15:45) τελευταίο της αγώνα στη διοργάνωση, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του Τουρκία – Λιθουανία.

Τα δεκάλεπτα: 10-26, 26-37, 38-56, 52-67.
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Παβίσεβιτς): Φάτιτς, Μούσοβιτς, Ζίζιτς 4, Βούσοβιτς 10 (2), Βρμπιτσα 4, Μουγκόσα 9, Μίκοβιτς 5 (1), Μρντακ 4, Νίκολιτς 10, Πάβιτς 6, Λάτκοβιτς.
ΕΛΛΑΔΑ (Μίσσας): Μποχωρίδης 6, Λαρεντζάκης, Παπαπέτρου 18 (2), Καραμαλέγκος, Καλογιαννίδης, Σλαφτσάκης 2, Μήτσιαλος, Αντετοκούνμπο 7 (1), Μελισσαράτος, Αγραβάνης 16 (2), Καμπερίδης 9, Γόντικας 9.