Η ελληνική Περιφέρεια, το φετινό καλοκαίρι, υποδέχθηκε τρία τουρνουά που γνώρισαν σπουδαία επιτυχία, αναφορικά με την υποδοχή του εκάστοτε τοπικού κοινού. Στο Ηράκλειο, το Βόλο και την Ξάνθη, ο κόσμος ήταν συγκινητικός, στηρίζοντας πάντα τις προσπάθειες των Ελλήνων παικτών. Χάρη και σε αυτούς, οφείλεται η πορεία της Εθνικής Εφήβων τόσο μέχρι την τέταρτη θέση του Μουντομπάσκετ U19 της Κρήτης, όσο και το χρυσό μετάλλιο του Ευρωμπάσκετ U18 στη θεσσαλική, ενώ πριν λίγες μέρες η Εθνική Ανδρών, γνώρισε την αποθέωση… από τους ακρίτες.

Η ΕΟΚ, θέλησε να ευχαριστήσει άπαντες και στα τρία αυτά μέρη, για την τρομερή ανταπόκριση και… την θερινή ψήφο στο μπάσκετ.

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση:

«Η Ελλάδα φέτος αγκάλιασε το μπάσκετ μέσα από τις Εθνικές Ομάδες Εφήβων και την Εθνική Ανδρών.

Από την Κρήτη ως το Βόλο και την Ξάνθη τα γήπεδα γέμισαν και ο κόσμος αγκάλιασε το μπάσκετ και τους παίκτες.

Η ΕΟΚ μέσω επιστολών ευχαρίστησε τους ανθρώπους που συνετέλεσαν στη διοργάνωση και επιτυχία των τριών φετινών διοργανώσεων (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U19-Ηράκλειο, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18-Βόλος, Διεθνές Τουρνουά Ανδρών-Ξάνθη): Τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό, τον Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, τον πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, Γιώργο Βλιώρα, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Γιώργο Παυλίδη και τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης (Περιφέρειας Ενότητας Ξάνθης), Κώστα Ζαγναφέρη.

Η Ελληνική Ομοσπονδία ευχαριστεί και τον κόσμο που αγκάλιασε τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα όπου κι αν αγωνίστηκαν, δημιουργώντας ζεστή, αλλά κόσμια ατμόσφαιρα, καθώς και τους εθελοντές για την τεράστια συμβολή τους στην επιτυχία των διοργανώσεων».