Την απογοήτευση που υπάρχει στις τάξεις της Εθνικής Νέων Ανδρών, για το γεγονός ότι δεν κατάφερε να διατηρηθεί στην Α’ Κατηγορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ στην κατηγορία κάτω των 20 ετών, μετέδωσε ο Ηλίας Θεοδώρου. Ο νεαρός φόργουορντ, μίλησε για τα σημεία που έκριναν αυτή την αρνητική τελική έκβαση για τους παίκτες του Μάνου Μανουσέλη, ενώ αναφέρθηκε και στο «αμερικανικό όνειρό» του.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε στον Sport 24 Radio 103.3:

«Είμαστε στενοχωρημένοι που δεν τα καταφέραμε, αλλά πλέον δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Υπήρχαν προβλήματα από την αρχή της προετοιμασίας, καθώς πολλά παιδιά άργησαν να ενσωματωθούν σε αυτήν. Ξέραμε ότι ο στόχος μας ήταν η παραμονή στην κατηγορία, δυστυχώς δεν τα καταφέραμε και λυπούμαστε πολύ».

Για τα κρίσιμα σημεία του τουρνουά: «Έγιναν πολλά στραβά στον αγώνα με το Ισραήλ, υπήρχε κι ένα πρόβλημα με τους διαιτητές στο συγκεκριμένο παιχνίδι με δύο αμφισβητούμενες φάσεις. Αυτή η ήττα μάς διέλυσε, στην ουσία. Το επόμενο παιχνίδι που έπρεπε να κερδίσουμε ήταν αυτό με την Πολωνία, αλλά και πάλι δεν τα καταφέραμε. Στο τέλος με τη Βοσνία κάναμε το καθήκον μας, νικήσαμε με 20 πόντους διαφορά, παρότι χρειαζόμασταν 15, η Πολωνία όμως επιβλήθηκε της Σλοβενίας κι έτσι ήρθε ο αποκλεισμός και ο υποβιβασμός. Δεν ξέρω εάν οι Σλοβένοι το έκαναν επίτηδες για να αποκλειστούμε εμείς, καθώς έχασαν με δέκα πόντους στο συγκεκριμένο ματς, αλλά στο επόμενο μεταξύ τους παιχνίδι, που παιζόταν και η παραμονή, η Σλοβενία επικράτησε με 40 πόντους. Αυτό εμένα κάτι μου λέει. Πάντως, έπεσαν παραδοσιακές δυνάμεις, όπως εμείς και η Ρωσία, και για αυτό φταίει και η αλλαγή του συστήματος, αφού υποβιβάστηκαν συνολικά επτά ομάδες. Πιστεύω ότι την επόμενη χρονιά δεν θα έχουμε πρόβλημα να ανεβούμε ξανά στην πρώτη κατηγορία, καθώς θα έχουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα».

Για την καριέρα του στις ΗΠΑ: «Είναι τεράστια ευκαιρία για εμένα το κολεγιακό πρωτάθλημα, ειδικά έτσι όπως είναι τα πράγματα στην Ελλάδα. Πολλοί συνομήλικοί μου δυσκολεύονται να βρουν χρόνο συμμετοχής στις ομάδες τους. Είναι πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και πρέπει να δίνεις το 100% κάθε ημέρα. Εκτός από το αθλητικό, είναι μια τεράστια ευκαιρία και στο ακαδημαϊκό κομμάτι, καθώς σπουδάζω διοίκηση επιχειρήσεων κι αν δεν έχεις ένα συγκεκριμένο βαθμό δεν μπορείς να αγωνιστείς».