Η πρώτη φάση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων της Ουκρανίας ολοκληρώθηκε ιδανικά για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αφού το 3Χ3 που πέτυχαν οι παίκτες του Μάνου Μανουσέλη μόνο… χαμόγελα και ικανοποίηση θα μπορούσε να φέρει στον έμπειρο τεχνικό.

Κάτι που… παραδέχθηκε και ο ίδιος μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ αφού “το πρόσημο είναι θετικό υπό την έννοια ότι έχουμε πετύχει τρεις νίκες”, όπως δήλωσε αρχικά, για να συνεχίσει: “Είμαστε ευχαριστημένοι από την αμυντική μας εικόνα και θέλουμε να βελτιώσουμε την επιθετική και κυρίως να περιορίσουμε τα λάθη μας. Τα περισσότερα που κάνουμε είναι αβίαστα”.

Όσο για τα παιχνίδια της δεύτερης φάσης απέναντι σε Λιθουανία, Γερμανία και Τουρκία; “Η Λιθουανία είναι από τις λίγες ομάδες που δεν έχουμε αντιμετωπίσει κατά την διάρκεια της προετοιμασίας μας. Την Τουρκία και την Γερμανία τις έχουμε αντιμετωπίσει δύο φορές και τις έχουμε κερδίσει. Βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλό ή κακό αυτό. Το σίγουρο είναι ότι οι ομάδες πλέον δεν έχουν μυστικά η μία από την άλλη και το θέμα είναι να βγει το πλάνο στο παρκέ. Στόχος μας είναι να βελτιωνόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι και να χτίζουμε μια αγωνιστική εικόνα ανάλογη με τις δυνατότητές μας”, είπε χαρακτηριστικά ο Μάνος Μανουσέλης, ενώ κατέληξε μιλώντας για την άμυνα της Εθνικής μας ομάδας, η οποία -βάσει αριθμών- είναι η καλύτερη της διοργάνωσης:

Οι αριθμοί δεν λένε κάτι... Το σίγουρο είναι πως έχουμε καλή νοοτροπία ως ομάδα. Ολα τα παιδιά προσπαθούν πολύ στο αμυντικό κομμάτι και κανείς δεν κλέβει στα αμυντικά του καθήκοντα. Αυτό μας κάνει πραγματικά αποτελεσματικούς. Εχουμε αρκετά υψηλό μέσο όρο ύψους και έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε αλλαγές στα σκριν, στοιχείο πολύ σημαντικό σε αυτές τις ηλικίες”.