Υπάρχει ο ισχυρισμός, ότι «η ιστορία γράφεται από τους νικητές», αλλά δεν είναι και λίγοι όσοι διαφωνούν. Ένας εξ αυτών, είναι ο Πέδρο Σαν Μιγκέλ Σάντσεθ, ο οποίος αποφάσισε να κάνει ένα δικό του αφιέρωμα, πάνω στην Εθνική ομάδα του 2006, η οποία είχε καταφέρει να φτάσει μέχρι τον τελικό του Μουντομπάσκετ το 2006, έχοντας νωρίτερα κερδίσει με «κατοστάρα» τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μέσω του Solobasket.com, γίνεται λόγος για ένα «μονομάχο», χωρίς τον οποίο τίποτα δε θα ήταν το ίδιο στο παγκόσμιο μπάσκετ, και ιδιαίτερα σε εκείνη τη διοργάνωση, έστω και αν οι Ισπανοί θα πανηγύριζαν στο φινάλε. Μια ομάδα, που ήταν νικήτρια, κερδίζοντας το σεβασμό ακόμη και των πιο μεγάλων της αντιπάλων, καθώς ύστερα από τον τελικό με τους Ίβηρες, δημιουργήθηκε μια αρνητική παράδοση και μια αντιπαλότητα με τους ίδιους, καθιστώντας τα μεταξύ μας παιχνίδια ξεχωριστά.

Στο αφιέρωμα αυτό, περιγράφεται η πορεία της ομάδας από την φάση των ομίλων έως τον τελικό, όπου έμελλε τελικά να κερδίσει το αργυρό μετάλλιο, αναφέροντας ασφαλώς και την τρομερή δωδεκάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη. Για να το διαβάσετε, μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ.