Ισοπέδωσε” τις παίκτριες της Πολωνίας και είναι πλέον ένα βήμα πριν τη μεγάλη πρόκριση! Η Εθνική Γυναικών, υποδέχτηκε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Πολωνίας, το οποίο και νίκησε με σκορ 61-46, στο πλαίσιο της τελικής φάσης των προκριματικών για το Ευρωμπάσκετ του 2015. Ο επαναληπτικός είναι προγραμματισμένος για την ερχόμενη Τρίτη (25/06).

Τα κορίτσια του Τζώρτζη Δικαιουλάκου, μπήκαν από την πρώτη στιγμή στον αγωνιστικό χώρο έτοιμες… για όλα! Και τα κατάφεραν. Φόρτωσαν με φάουλ τις αντίπαλες, κυριάρχησαν στα ριμπάουντ, ήταν εύστοχες και τις ανάγκασαν να υποπέσουν σε λάθη, που μετουσιώθηκαν σε πόντους για την ελληνική ομάδα.

Χαρακτηριστικό είναι, εξάλλου, το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου, όταν και οι “γαλανόλευκες” είχαν προβάδισμα 13 πόντων (23-10). Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι Πολωνέζες φάνηκαν αρκετά πιο συγκεντρωμένες και κατάφεραν να ανακάμψουν, προσωρινά, κλείνοντας την “ψαλίδα” του σκορ, αλλά και πάλι στα τελευταία λεπτά οι Ελληνίδες, έδειξαν ανώτερες (31-22).

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους -και οι δύο ομάδες- μπήκαν μουδιασμένα στον αγωνιστικό χώρο, σημειώνοντας μόλις τέσσερις βαθμούς συνολικά (τρεις η Ελλάδα και έναν η Πολωνία) σε πέντε λεπτά αγώνα! Όμως, η Εθνική μας ήταν εκείνη που κατάφερε να ανεβάσει την απόδοσή της, επισφραγίζοντας με τον πέρασμα των λεπτών τη διαφαινόμενη νίκη της (43-30).

Πρώτη σκόρερ για την Ελλάδα αναδείχθηκε η Άρτεμης Σπανού με 18 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 23-10, 31-22, 43-30, 61-46.
ΕΛΛΑΔΑ (Δικαιουλάκος): Καλέντζου, Δημητράκου 9, Χατζηνικολάου 8, Νικολοπούλου, Σπυριδοπούλου 2, Παπαμιχαήλ 12, Λύμουρα 6, Σωτηρίου 6, Σκιαδοπούλου, Σπανού 18 (1).
ΠΟΛΩΝΙΑ (Βινίτσκι): Οβτσάρζακ 2, Πάβλακ 11 (3), Σκόρεκ 1, Μίσιεκ, Σζοτ 6, Γουάλις 2, Κοτζ 2, Μαγιέφσκα, Ίντσζακ 11, Λετσιγέφσκα 4, Σκέμπελ 7 (1).