Στο Ευρωμπάσκετ 2017 βρίσκεται η Εθνική Γυναικών, μετά τη σημερινή (23/11) τελευταία αγωνιστική. Οι παίκτριες του Κώστα Κεραμιδά, δε θα χρειαστεί να περιμένουν μέχρι… σχεδόν τα μεσάνυχτα για να μάθουν την τύχη τους, καθώς αρκετά εκ των παιχνιδιών που την ενδιέφεραν στους υπόλοιπους ομίλους, έχουν ήδη ολοκληρωθεί και πλέον γνωρίζουν πως βρίσκονται μέσα στις έξι καλύτερες δεύτερες που θα ταξιδέψουν στην Τσεχία, μαζί με τις εννέα που θα πανηγυρίσουν την πρόκρισή τους στην κορυφή του γκρουπ τους.

Η μικρή αντεπίθεση στο τελευταίο 15λεπτο του αγώνα με τη Ρωσία, που μετέτρεψε το -27 σε -14 στο τέλος, ήταν μάλλον και το γεγονός που επέσπευσε τα ευχάριστα νέα για τα κορίτσια μας. Έστω κι αν δεν μπόρεσαν να φανούν ανταγωνιστικές για το «διπλό», αυτό που κατάφεραν αποδείχθηκε σπουδαίο λίγη ώρα αργότερα, καθώς ήδη υπερέχουν σε σύγκριση με τη Σερβία (+44), τη Σλοβακία (μέγιστος πιθανός συντελεστής το +43), το Μαυροβούνιο (+28) και το Ισραήλ (+10), έχοντας ως μίνιμουμ συντελεστή το +47, που θα ισχύσει σε περίπτωση κατάκτησης της τρίτης θέσης από τις Βουλγάρες έναντι των Ελβετών.

Το σημαντικό, ασφαλώς, είναι η εκ νέου παρουσία τους σε μεγάλο τουρνουά, όπως και το 2015. Τότε, για δύο μόλις πόντους είχαν χάσει την πρόκριση στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Τώρα, μπορεί η μοίρα να επιφυλάσσει κάτι καλύτερο…