Μάλλον ακόμα δεν είναι επίσημο το “όχι” του Κώστα Κουφού στην Εθνική ομάδα. Ενδεχομένως ακόμα δεν έχει συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή (δηλαδή, ο Γιώργος με τον Βασιλακόπουλο και τον πρόεδρο της ΕΟΚ), προκειμένου να ανακοινωθεί η τιμωρία στον Έλληνα ΝΒΑερ.

Είναι γνωστό σε όλους πως η Ελληνική Ομοσπονδία δεν χαρίζεται. Εντάξει, έκανε μια παραχώρηση στον Δημήτρη Διαμαντίδη με την πολυετή προσφορά και ΚΑΛΩΣ έπραξε. Όμως, με την “καμπάνα” στον Λουκά Μαυροκεφαλίδη έδειξε πως δεν θα επιτρέψει σε κανέναν νεόκοπο να μην ανταποκριθεί στις εθνικές του υποχρεώσεις.

Ο Κώστας Κουφός δεν είναι τραυματίας. Θέλει (και καλά κάνει) να προετοιμαστεί για την επόμενη χρονιά με τους Ντένβερ Νάγκετς, θέλει να δουλέψει σε ατομικό επίπεδο. Πιο… ασήμαντος λόγος από την υγεία της μητέρας του Μαυροκεφαλίδη, άρα η τιμωρία του είναι δεδομένη.

Ή μήπως όχι; Γιατί αν δεν υπάρξει “καμπάνα“, δύο πράγματα μπορεί να υποθέσει κανείς: Ή ότι η ΕΟΚ κατάλαβε πως δεν μπορεί να υποχρεώσει κανέναν να παίξει στην Εθνική ομάδα (καιρός ήταν), οπότε πρέπει να βγει και να το πει δημόσια, ή ότι υπάρχουν παιδιά και απόπαιδα.

Γιατί και από άποψη… αριθμητικής το “Μαυροκεφαλίδης” είναι μεγαλύτερο όνομα από το “Κουφός“. Είναι εξασύλλαβο