Η στενοχώρια ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής στην Εθνική Ομάδα 3Χ3 στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού. Η καλή πορεία τόσο των Ανδρών, όσο και των γυναικών σταμάτησε στους προημιτελικούς και μάλιστα και για τις δύο ομάδες στο νήμα.

Ο Λεωνίδας Κασελάκης τόνισε λίγο μετά από μια σκληρή μάχη με τη Σλοβενία: «Μπασκετικά για τους ουδέτερους ήταν ένα απολαυστικό παιχνίδι 3Χ3, το οποίο πιστεύω ότι αξίζαμε να το πάρουμε εμείς. Αν μην τι άλλο, ευτυχώς, ο αγώνας ήταν τηλεοπτικός και μπορεί ο καθένας να δει τη διαφορά στα κριτήρια των σφυριγμάτων σε ένα πολύ δυνατό ματς. Τακτικά πήγανε πολύ καλά, θεωρώ ότι επικρατήσαμε σε αυτό το κομμάτι, απλά έπρεπε να είχαμε τελειώσει κάποιες φάσεις. Ακόμα και το δίποντο του Νώντα στο φινάλε το είχαμε σχεδιάσει, όπως και το δικό μου νωρίτερα που το «έφτυσε» το καλάθι. Κάναμε κατάθεση ψυχής και νοιώθω περήφανος για τους συμπαίκτες μου. Είχαμε στόχο ένα μετάλλιο αλλά δεν τα καταφέραμε» .

Από την πλευρά του ο Γρηγόρης Ραλλάτος (που εντυπωσίασε με το πάθος του και την προσπάθεια στο ντεμπούτο του με την ομάδα) πρόσθεσε: «Μου μένει μια γλυκόπικρη γεύση γιατί από τη μία νοιώθω ευλογημένος που βρέθηκα εδώ με αυτή την ομάδα αλλά από την άλλη έπρεπε να είμαστε εμείς στον ημιτελικό του Σαββάτου. Κρίμα γιατί τακτικά ήμασταν καλύτεροι».

Η εθνική ανδρών λοιπόν έμεινε έξω στις λεπτομέρειες και έτσι γλύτωσε το κούρεμα και ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΟΕ, Μανώλης Κοτσολάκης, που πάνω στον ενθουσιασμό του μετά την εντυπωσιακή εμφάνιση στους «16» δέχτηκε το στοίχημα του Νώντα Παπαντωνίου («Αν πάρουμε μετάλλιο κουρεύεσαι»). Δυστυχώς όμως η πιο γνωστή αφάνα του χωριού των αθλητών θα μείνει απείραχτη.

«Ας έχανα το γάμο»

Νωρίτερα τα κορίτσια είχαν ζήσει το δικό τους θρίλερ με τον κακό τους δαίμονα την Ουκρανία. Η οποία τους είχε αποκλείσει και πάλι στα Προημιτελικά στο 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 3χ3 που είχε διοργανώσει με επιτυχία η χώρα μας το 2012.

Η Νατάσα Σταυρίδου έχει γάμο το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, αφού παντρεύεται μια από τις καλύτερες φίλες της, αλλά έκανε τα πάντα για να τον αποφύγει. Διότι εδώ δεν θα τον άφηνε για να πάει για πουρνάρια, αλλά για μετάλλιο!

«Είναι απίστευτο το πώς χάθηκε το παιχνίδι. Κρίμα, γιατί είχα συμβιβαστεί ότι θα έχανα το γάμο», είπε με πικρό χαμόγελο και ενώ είχε ζήσει και τον αποκλεισμό των αγοριών.

«Δεν άξιζε τέτοια τύχη και στις δύο ομάδες μας, όμως πρέπει να συνεχίσουμε» τόνισε, ενώ η Αφροδίτη Κοσμά που ήρθε απ’ ευθείας από το Ευρωμπάσκετ γυναικών (και την μέρα που έφτασε στο Μπακού, το απόγευμα έπαιξε !) έδωσε το στίγμα της επόμενης μέρας: «Αξίζει να προσεχτεί περισσότερο το 3χ3 γιατί η Ελλάδα έχει και εκεί ταλέντο και μπορούμε να προχωρήσουμε. Το καλό είναι ότι αυτή η ομάδα πάει από το καλό στο καλύτερο σε κάθε νέο τουρνουά.»

Η βενιαμίν του τουρνουά Βίκυ Καραμπάτσα, έζησε μοναδικές στιγμές και φεύγει: «Πικραμένη για τον αποκλεισμό αλλά ενθουσιασμένη από όλο αυτό που ζήσαμε. Είναι ένα άθλημα και για γυναίκες, που είναι και νοιώθουν δυναμικές και εγώ προσωπικά φεύγω βελτιωμένη από αυτή τη διοργάνωση».

Το ίδιο το άθλημα το 3Χ3, βάζει τον κόουτς στη γωνία, έχοντας έναν λίγο πιο διακοσμητικό ρόλο (αποφασίζουν μόνοι τους οι παίκτες). Ο Γιάννης Γιαννόπουλος όμως με τη στεντόρεια φωνή του, αποτέλεσε το αγαπημένο πρόσωπο του καμεραμάν στη διοργάνωση που έπαιρνε συνέχεια πλάνα του. Η φωνή του έκλεισε, αλλά με όση δύναμη του είχε μείνει τόνισε: «Μόνο περηφάνια μπορώ να νοιώσω για αυτά τα παιδιά. Έδωσαν την ψυχή κι την καρδιά τους στο γήπεδο και πήγαν να κάνουν την υπέρβαση. Κρίμα γιατί το άξιζαν πέρα για πέρα από όλες τις απόψεις. Εγώ τους ευχαριστώ για αυτή την κατάθεση ψυχής».