Η Εθνική μας ομάδα, πραγματοποίησε έστω και με απουσίες, την πρώτη της προπόνηση για το προολυμπιακό τουρνουά του Τορίνο. Μια νέα πρόκληση έχει προβάλει μπροστά στους διεθνείς μας, με το κλίμα, τόσο στη media day όσο και στην προπόνηση αργότερα, να είναι ευχάριστο και τα χαμόγελα να κυριαρχούν στις τάξεις της ελληνικής ομάδας.

Μοναδική στιγμή, στην οποία το κλίμα «βάρυνε» ελαφρώς, ήταν στην ερώτηση σχετικά με τον Νίκο Παππά. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φώτης Κατσικάρης, δε δίστασε σε εκείνο το σημείο να φανερώσει την ιδιαιτερότητα που υπάρχει στην περίπτωση του γκαρντ του Παναθηναϊκού, θεωρώντας πως είναι ουσιαστικά υπαιτιότητα του ιδίου, η μη κλήση του στην προεπιλογή, καθώς δε θέλησε να επικοινωνήσει ούτε με τον ίδιο, ούτε με τον Κώστα Μίσσα. «Όσον αφορά στην εξωαγωνιστική, ο Νίκος είχε παράπονα από μένα και τα είπε δημόσια. Για να το κάνες αυτό πρέπει να έχεις συνεργαστεί με κάποιον και ο Νίκος δεν έχει συνεργαστεί ποτέ μαζί μου. Είναι κρίμα, γιατί και πέρσι κάναμε μεγάλη προσπάθεια. Συνέχισε να έχει την ίδια άρνηση και όχι μόνο με μένα, αλλά και με τον κόουτς Μίσσα. Όταν δεν μπορεί να βρεθεί επικοινωνία, δεν μπορώ να πιέσω κανένα», είχε πει αρχικά ο κόουτς Κατσικάρης.

Παράλληλα, θέλησε να περάσει ξεκάθαρα το δικό του «μήνυμα» με ύφος που μπορεί να χαρακτηριστεί κατηγορηματικό, αναφορικά με την προσωπικότητα του Παππά και το αν συνάδει με τις αρχές που οφείλουν να χαρακτηρίζουν την εθνική ομάδα. «Η Εθνική ομάδα πρέπει να έχει αρχές, γιατί οι παίκτες έρχονται να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους. Μία χώρα που πονάει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια και θέλει να δώσει χαρά στους Έλληνες. Η Ελλάδα εκμπέμπει υγεία, ανταγωνιστικότητα και θέλουμε να χτίσουμε ένα στυλ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας κόουτς, εξηγώντας με το δικό του τρόπο, άλλον ένα λόγο της απόρριψης του Νίκου Παππά.

Ο τελευταίος, δεν άργησε να δώσει τη δική του απάντηση μέσω Facebook, μιλώντας για ανακρίβειες, σχετικά με τα λόγια του Φώτη Κατσικάρη:

«Ποτέ δεν ήμουν αρνητικός στο να παίξω για την εθνική ομάδα.Αντιθέτως περίμενα πως και πως την κλήση μου σε αυτή το φετινό καλοκαίρι!Κανένας από την Ομοσμονδία δεν με αναζήτησε τα τελευταία τρία χρόνια για να συζητήσουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.H μόνη μου τυχαία επαφή ηταν με τον Κώστα Μίσσα σε μια εκδήλωση του ΚΚΕ με θέμα τον αθλητισμό όπου στα πλαίσια αuτής συζητήσαμε γενικότερα για θέματα του μπάσκετ και για την όμορφη συνεργασία που είχαμε με την Εθνική Νέων. Όπως γνωρίζω ο κόουτς Κατσικάρης έχει προσωπική τηλεφωνική επαφή με όλους τους παίκτες που προτίθεται να καλέσει στη προετοιμασία της ομάδας ή κάνει κατ’ ιδίαν συναντήσεις μαζί τους.Με μένα φυσικά δεν συνέβη κάτι τέτοιο προφανώς γιατί δεν ήμουν στα αγωνιστικά του πλάνα, κάτι το οποίο είναι απολύτως σεβαστό. Είναι αδιανόητο όμως να μου καταλογίζει “άρνηση” ενώ ποτέ δεν είχε μιλήσει μαζί μου για ενδεχόμενη συμμετοχή μου στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας. Δεν ειχα καμία διάθεση να ασχοληθώ με το όλο θέμα της μη κλήσης μου στη προετοιμασία αλλά δεν μπορούσα να μην απαντήσω στις ανακρίβειες που ειπώθηκαν σε βάρος μου απο τον κόουτς Κατσικάρη. Έχει κουράσει νομίζω το όλο ζήτημα και καλό θα ήταν να λήξει εδώ,πόσο μάλλον τώρα που ξεκίνησαν οι υποχρεώσεις της ομάδας για το δύσκολο έργο που έχει μπροστά της. Εύχομαι καλή επιτυχία στην ομάδα όσο κι αν με πληγώνει που δεν θα αποτελέσω μέλος της».