Η Εθνική Νέων Γυναικών δεν τα κατάφερε ούτε σήμερα απέναντι στη Λετονία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πορτογαλίας και όπως δήλωσε η Έλενα Καφαντάρη παρά την σημερινή ήττα θα πρέπει η Εθνική να τα δώσει όλα στον τελικό της Τρίτης (12/7) με την Ολλανδία για να ελπίζει σε πρόκριση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Για το σημερινό ματς είπε: «Μπήκαμε χαλαρά στο παιχνίδι και αυτό μας στοίχισε από την αρχή. Το ότι κοντράραμε χθες τη Γαλλία μας έδωσε λάθος κατευθύνσεις και δεν παλέψαμε να ολοκληρώσουμε με νίκη σε συνέχεια της χθεσινής εμφάνισης. Δεν είχαμε συγκέντρωση, δεν παλέψαμε στην άμυνα και αυτό όλο είναι ενάντια στη λογική και στη νοοτροπία που είχαμε θέσει από τη αρχή της προετοιμασίας κιόλας».

 
Για την συνέχεια της διοργάνωσης: «Δυστυχώς δεν έχουν οι όλες αθλήτριες την εμπειρία από Ευρωπαϊκά τέτοιου υψηλού επιπέδου για να ξέρουν πώς να νικήσουν, και κυρίως ξεμείναμε από ενέργεια και από μυαλό. Πρέπει να μαζέψουμε τα κομμάτια μας έχοντας ένα ρεπό αύριο και να πάμε να δούμε το παιχνίδι με την Ολλανδία σαν τελικό. Εάν η Λετονία χάσει από τη Γαλλία ψάχνουμε το goal average για να πλασαριστούμε στη δεύτερη θέση και να έχουμε πετύχει το στόχο μας».