Με μίνιμουμ στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μέσω του προολυμπιακού τουρνουά, θα αγωνιστεί στο προσεχές Ευρωμπάσκετ η Εθνική Ελλάδος, σύμφωνα με τον Κώστα Καϊμακόγλου.

Ο 32χρονο διεθνής μιλώντας στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ 101.8, εξήγησε γιατί ανανέωσε με την Ούνικς Καζάν, διατήρησε χαμηλούς τόνους ενόψει Ευρωμπάσκετ, ενώ αναφέρθηκε στον Βασίλη Σπανούλη, τη Ρεάλ Μαδρίτης και το Σέρχιο Γιουλ και τον Λεμπρόν Τζέιμς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα φόργουορντ:

Για τη φετινή σεζόν με την Ούνικς Καζάν: «Η χρονιά μπορεί να μην ήταν όπως ήθελα και να τελείωσε νωρίς, αλλά πάντα ψάχνω κάτι θετικό κι αυτό φέτος ήταν οι μεγάλες διακοπές. Θέλω να γυμναστώ, να φτιάξω κάποια πράγματα και να είμαι έτοιμος για την επόμενη σεζόν».

Για το ενδιαφέρον των «αιωνίων» σε συνδυασμό με την απόφασή του να παραμείνει στην ομάδα: «Είναι πολύ ωραίο να σε θέλουν ομάδες τέτοιου επιπέδου. Εγώ έτσι κι αλλιώς είχα συμβόλαιο και θεώρησα πως εφόσον δεν είχα κάτι άλλο χειροπιαστό έπρεπε να συμφωνήσω με την Ούνιξ. Τα πράγματα είναι διαφορετικά κυρίως λόγω καιρικών συνθηκών, το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό και θεώρησα πως το σωστό βήμα είναι να συμφωνήσω και να παραμείνω εκεί».

Για το εάν η απόφασή του συσχετίζεται με το γεγονός πως έχει ήδη κατακτήσει τον τίτλο της Ευρωλίγκας: «Ήμουν πολύ τυχερός που βρέθηκα στον Παναθηναϊκό την κατάλληλη στιγμή και πήραμε την Ευρωλίγκα. Από την πρώτη χρονιά μου τα καταφέραμε κι είμαι ευλογημένος. Εάν δεν είχα καταφέρει να πάρω κάποιους τίτλους θα ήθελα να βρίσκομαι περισσότερο στο υψηλότερο επίπεδο. Δεν έχω ξεχάσει πως θέλω να βρίσκομαι ψηλά, αλλά από τη στιγμή που δεν υπήρχε κάτι καλύτερο ήταν προτιμότερο να παραμείνω στη Ρωσία».

Για το προσεχές Ευρωμπάσκετ: «Δεν θέλουμε να λέμε μεγάλα λόγια. Τα τελευταία χρόνια πηγαίνουμε με χαμηλούς τόνους. Πέρυσι, δυστυχώς στο πρώτο χιαστί νοκ άουτ παιχνίδι δεν τα καταφέραμε. Είναι ο… κακός μας δαίμονας. Πάντως, έγινε ένα βήμα, υπάρχει και ο ίδιος προπονητής. Νομίζω πως όλοι ξέρουμε τι πρέπει να διορθώσουμε, για να κάνουμε το βήμα παραπέρα. Ο μίνιμουμ στόχος θα πρέπει να είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσω του προολυμπιακού τουρνουά».

Για το εάν θα δώσει το “παρών” ο Βασίλης Σπανούλης: «Ο Βασίλης το δήλωσε και μόνος του πως έχει συζητήσει με τον προπονητή. Όλοι, όμως, έχουμε ως προτεραιότητα την υγεία. Ο απλός κόσμος δεν μπορεί να καταλάβει πόσο δύσκολο κι επίπονο είναι αυτό που κάνουμε. Ο άνθρωπος δεν είναι ρομπότ. Εάν ο Βασίλης είναι υγιής, όπως και τα υπόλοιπα παιδιά, θα μας βοηθήσει πάρα πολύ».

Για τη Ρεάλ Μαδρίτης: «Αυτό που έκανε η Ρεάλ φέτος είναι …έξω από τα βιβλία. Εγώ δεν την πίστευα καθόλου. Ίσως να μη μου αρέσει ο τρόπος που παίζει, αλλά η διαφορά ήταν πως φέτος πρόσθεσε κάποιους σκληρούς παίκτες. Σε κρίσιμα παιχνίδια μπήκαν μέσα οι σκληροί και τα κατάφεραν. Έτσι κι αλλιώς, είναι τόσο ταλαντούχοι που όλα τα παιχνίδια πριν από τους τελικούς μπορούν να τα κερδίσουν εύκολα».

Για το αν μπορεί να βρει θέση στο ΝΒΑ ο Σέρχιο Γιουλ: «Πολλοί παίκτες μπορούν κι αυτός έχει τη δυνατότητα. Έχει τρομακτική επιτάχυνση, είναι πυραυλοκίνητος. Εάν βρεθεί στο ΝΒΑ, όμως, θα είναι χειρότερος από όλους τους Αμερικανούς αθλητικά. Πάντως, είναι επιλογή του».

Για την παρουσία του στον τελικό του ΝΒΑ, στο Κλίβελαντ: «Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία, ένα όνειρο ζωής. Είμαι πολύ τυχερός και θα μου μείνει πάντα χαραγμένο στη μνήμη. Για εμένα που είμαι ερωτευμένος με το μπάσκετ ήταν πολύ σημαντικό που συνδύασα τις διακοπές μου με αυτό. Η ατμόσφαιρα ήταν καταπληκτική. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την ταχύτητα και την αθλητικότητα, που είδα από κοντά από παίκτες σαν το Λεμπρόν. Ο Κάρι είναι σαν να παίζει σε video game, είναι πράγματα που δεν ξεχνάς ποτέ. Φαινόταν από την αρχή ότι το Γκόλντεν Στέιτ είναι πιο γεμάτη ομάδα. Ο Λεμπρόν είναι ο μόνος που θα μπορούσε να κερδίσει μια ολόκληρη ομάδα ολομόναχος. Έκανε απίστευτα πράγματα. Παίκτες σαν εκείνον, όμως, δεν είναι ποτέ ευχαριστημένοι εάν δεν πάρουν τον τίτλο».

Για το γεγονός πως βρέθηκε ξανά με τους Ντόμερκαντ και Μακ Κάρτι: «Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι απίστευτο. Είναι παίκτες με μεγάλη καριέρα και με τον Μακ Κάρτι παίξαμε μαζί στην Ούνιξ. Ήταν απίστευτο, γιατί τα εισιτήρια θα τα έβρισκα μέσω της ομάδας και όταν τους είδα να έρχονται από μακριά δεν το πίστευα. Ο Μακ Κάρτι είναι από τους καλύτερους συμπαίκτες που είχα ποτέ».