H Εθνική Ελλάδας Γυναικών βρίσκεται στη Χαλκίδα, ενόψει της αναμέτρησης του Σαββάτου(21/11, 17.00) με αντίπαλο την Ελβετία στην πρεμιέρα των προκριματικών για το Ευρωμπάσκετ του 2017 στη Τσεχία.

Μετά την πρώτη προπόνηση στο κλειστό “Τάσος Καμπούρης”, το πρόγραμμα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος περιελάμβανε δηλώσεις στους εκπροσώπους των Μέσων, με τον προπονητή της ομάδας, Κώστα Κεραμιδά, να στέκεται στο μιρκό διάστημα προετοιμασίας , τονίζοντας πως περισσότερη σημασία από τον αντίπαλο θα έχει η κατάσταση στην οποία θα βρεθούν οι διεθνείς μας την ημέρα του αγώνα. Παράλληλα, το δικό τους αισιόδοξο τόνο, ενόψει του αγώνα με την Ελβετία, έδωσαν και η Εβίνα Μάλτση και η Στέλλα Καλτσίδου, απευθύνοντας κάλεσμα στον κόσμο.

Aναλυτικά όσα δήλωσαν:

 Κώστας Κεραμιδάς: “Θα θέλαμε όσο γίνεται περισσότερο κόσμο στο γήπεδο. Οι αγώνες έχουν βαθμό δυσκολίας, καθώς δεν έχουμε χρόνο για προετοιμασία. Κάναμε μόνο μία εβδομάδα προπόνηση. Δεν έχει τόσο σημασία ο αντίπαλος, αλλά σε τι κατάσταση θα βρεθούμε εμείς την ημέρα του αγώνα. Η Ελβετία είναι άγνωστη ομάδα”.

 Εβίνα Μάλτση: “Κάνουμε νέο ξεκίνημα με ένα καινούριο στόχο. Ευελπιστούμε να έρθουν όσο γίνεται περισσότεροι φίλαθλοι και να μας στηρίξουν. Και εμείς θέλουμε να τους το ανταποδώσουμε με ένα θετικό αποτέλεσμα”.

Στέλλα Καλτσίδου: “Έχουμε μια δύσκολη αποστολή το Σάββατο (21/11), αλλά το γεγονός ότι παίζουμε εδώ στη Χαλκίδα είναι θετικό. Περιμένω ο κόσμος να γεμίσει αυτό το ωραίο γήπεδο”.

Τις δικές του ευχές για καλή επιτυχία έδωσε και ο δήμαρχος της πόλης, Χρήστος Παγώνης: “Με ιδιαίτερη χαρά έχουμε υποδεχθεί την Εθνική Γυναικών. Από την επιτυχία του Σαββάτου (21/11) θα εξαρτηθεί και ο αγώνας του Φεβρουαρίου. Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά και το γήπεδο να είναι γεμάτο.”