Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις η Εθνική Ομάδα Νέων Γυναικών, νικώντας την Ολλανδία (56-52), η οποία και της χάρισε την ένατη θέση.

Η Άννα Σταμολάμπρου χρήστηκε πρώτη σκόρερ, πετυχαίνοντας 16 πόντους, ενώ μάζεψε 3 ριμπάουντ και μοίρασε μία ασίστ.

Και η σημερινή αναμέτρηση ήταν “σκληρή” με τις δύο ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σκορ. Η “γαλανόλευκη” ήταν εκείνη που στη μεγαλύτερη διάρκεια είχε το “πάνω χέρι”, αλλά κατά διαστήματα, η Ολλανδία την πλησίαζε, με αποτέλεσμα στο τέλος του ημιχρόνου να έχει περάσει μπροστά.

Η καλή επιθετική λειτουργία της Ολλανδίας συνεχίστηκε και με την επανέναρξη της αναμέτρησης, αλλά η αντίδραση της Ελλάδας ήταν άμεση. Έτσι, σχεδόν ένα λεπτό πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου, οι παίκτριες του Θάνου Σόφτση, είχαν μειώσει σε 35-37. Τρία λεπτά πριν το οριστικό τέλος, η “γαλανόλευκη” ισοφάρισε (48-48).

Το τέλος, ήταν θεαματικό, και τις δύο ομάδες να τα δίνουν όλα για τη νίκη. Η μεγάλη ανατροπή από τη μεριά του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος έγινε ένα λεπτό πριν τη λήξη (54-50), χαρίζοντάς της τη νίκη.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θάνος Σόφτσης, ανέφερε: “Είμαστε ευχαριστημένοι από την ένατη θέση. Έγινε η υπέρβαση στην φυσική αντοχή κάποιων παικτριών που ήταν καταπονημένες από τις προηγούμενες υποχρεώσεις τους. Ήταν πολύ σημαντική η απουσία της Κανταρά και για άλλη μια φορά μίλησε η ελληνική ψυχή στο τουρνουά. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια. Έδειξαν πάλι ότι το ελληνικό μπάσκετ έπαιξε με πλάνο, τακτική και στόχο”.

Τα δεκάλεπτα: 13-10, 24-31, 35-37, 56-52.
ΕΛΛΑΔΑ (Σόφτσης): Σταμολάμπρου 16 (1), Καραμπάτσα, Πολιτοπούλου 2, Καλαμπάκου, Τάρλα, Χριστινάκη 2, Σλούκα 3 (1), Παυλοπούλου 2, Πατεράκη 2, Χατζηγιακουμή 11(2), Φουράκη 8, Σπανού 10 (11 ριμπ.).
ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Φαν Βέεν): Βαν Ντε Μπος 3 (1), Κάθμαν, Κλερξ 2, Άνταμς 6, Κούϊτ, Μπέττονβιλ 12 (2), Έσσενσταμ 15, Κράαγενορντ, Γιόνγκελιγκ 2, Βαν Ντερ Κέϊλ 12.

Νίκη και ένατη θέση για τη Νέων Γυναικών